Gyártók Herbert Diess marad a VW vezetői székében

Herbert Diess marad a VW vezetői székében

autopro.hu/V.M. | 2021.12.10 15:21

Herbert Diess marad a VW vezetői székében

Fotó: Volkswagen Newsroom

A 63 éves Herbert Diess maradt a Volkswagen konszern vezérigazgatója a felügyelőbizottság döntése szerint. Ezzel elmúlt a bizonytalanság akörül, hogy ki vezetheti tovább a világ második legnagyobb autógyártóját az elektromos átmenetben.

Hirdetés

A felügyelőbizottság a legutóbbi ülésén több, a VW menedzsmentjét érintő fontos változásról is rendelkezett. Az egyik, hogy Ralf Brandstätter, aki 2020 óta vezérigazgatója a konszern névadó márkájának, csatlakozni fog a vállalatcsoport igazgatótanácsához és 2022 január elsejétől egy új divíziót, a Volkswagen Passenger Cars-t (Volkswagen Személyautók) fogja vezetni.

Emellett Brandstätter lesz megbízva a VW kínai tevékenységeinek irányításával augusztus 1-től. Ezt a feladatot jelenleg Diess látja el, aki azonban a jövőben a konszern Cariad szoftverfejlesztő cégéért (is) felelős lesz.

„Nem panaszkodhatok a felelősségkörök hiányára. Továbbra is teljes mértékig felelősnek érzem magamat a vállalat miatt” – nyilatkozta Diess a változások bejelentésén.

Diess jövője azután vált kérdésessé az ősszel, hogy az elektromos átmenet miatt több tízezer munkahely megszűnéséről beszélt, felzúdulást keltve a szakszervezetek vezetőinek körében, és egy speciális, az elmúlt hetekben a jövőjéről tárgyaló bizottság összehívásához vezetve.

A Reuters szerint a VW üzemi tanácsának vezetője, Daniela Cavallo a felügyelőbizottság legutóbbi döntéseinek bejelentésén elégedettségét fejezte ki a tárgyalások eredményével kapcsolatban, hozzátéve, hogy „Nem fűződik érdekem ahhoz, hogy ezeket a konfliktusokat a nyilvánosság előtt folytassuk le.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink