Gyártók Helyben gyártott e-autókkal hódítja Indiát a Volvo

Helyben gyártott e-autókkal hódítja Indiát a Volvo

autopro.hu/S.A. | 2023.09.20 06:16

Helyben gyártott e-autókkal hódítja Indiát a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A Volvo Cars elindította a C40 Recharge kiszállítását Indiában. A helyileg összeszerelt XC40 Recharge elektromos modell 2022 júliusi bemutatását követően ez a gyártó második elektromos autója Indiában.

Hirdetés

A svéd autógyártó az Indiában forgalmazott C40 Recharge elektromos kupésított SUV-t a karnátakai Bengaluruban tálalható Hosakote üzemében szereli össze, ezzel a második helyben gyártott elektromos autójává téve azt. A C40 értékesítése szeptember 4-én kezdődött, az első járműveket azonban csak 14-én adták át.

A Volvo C40 Recharge-ja 78 kilowattórás akkumulátorral, valamint WLTP-ciklus szerinti 540 kilométeres hatótávval kapható. Az akkumulátor fél óra alatt tölt fel 0-ról 100 százalékra egy 150 kilowattos egyenáramú töltőállomáson. Egy 11 kilowattos Level 2 töltőn a folyamat körülbelül 8 órát vesz igénybe.

A funkciókat tekintve az elektromos autó egy függőleges elhelyezésű 9 hüvelykes érintőképernyős infotainment rendszerrel, 12,3 hüvelykes digitális műszercsoporttal, ADAS funkciókkal, vezeték nélküli töltővel és 360 fokos kamerával rendelkezik.

Egyre több e-autó készül Indiában

Nem a Volvo az egyetlen olyan nemzetközi OEM, amely elektromosjármű-gyártást folytat vagy szeretne folytatni Indiában. Nemrégiben kiderült, hogy a Tesla tárgyalásokat folytat az indiai kormánnyal az importvámok csökkentéséről, amennyiben ott építenek gyárat, míg a BYD gyárépítési kérelmét júliusban utasították el. Emellett a Hyundai Motor is jelentős összegeket fektet be Tamilnádu államban az ottani elektromosautó-gyártás kiépítésének érdekében. India hazai gyökerű elektromosjármű-ipara is fellendül, ahogy az Ola Electric robogógyártása felpörög, a Tata Csoport pedig nagyobb járművek és akkumulátorok gyártásába fektet – számolt be az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink