Gyártók Helikopter-összeszerelő üzemet épít Kínában az Airbus

Helikopter-összeszerelő üzemet épít Kínában az Airbus

MTI | 2016.06.13 14:54

Helikopter-összeszerelő üzemet épít Kínában az Airbus

Helikopter-összeszerelő üzem építéséről írt alá szerződést kínai partnerével a német kancellár pekingi látogatása alkalmából az Airbus Helicopters egy korábbi, száz H135-ös helikopter eladásáról kötött üzlet keretében.

Hirdetés

A 700 millió eurós helikoptereladási szerződés értéke a későbbi szolgáltatásokkal és a beruházásokkal együtt egymilliárd euróra emelkedik. A helikopter-összeszerelő üzemet a tengerparti Csingtao városban lévő kínai-német Ecopark ipari parkban építik fel. Az üzem 2018-ban kezdi meg a termelést évi 36 darabos kapacitással.

A China Aviation Supplies Holding Company (CAS), a Qingdao United General Aviation Industrial Development Company (Qingdao United) és a CITIC Offshore Helicopter Co Ltd. vállalatok konzorciuma által megrendelt 100 helikoptert is az üzemben szerelik majd össze az elkövetkező tíz évben.

Az üzemben készülő két hajtóműves H135-ös könnyű helikoptert már szolgálatba állították Kínában mentési és rendőrségi feladatokra. Az Airbus Helicopters az elkövetkező 20 évre 3-5 ezerre becsüli Kína helikopterigényét.

A kínai légtér további megnyitása a polgári repülés előtt a magán és közösségi célú légi szolgáltatások terjedésével együtt a legnagyobb piacot teremti meg az elkövetkező években a helikoptergyártás számára - jelentette ki Norbert Ducrot, az Airbus Helicopters kínai és észak-ázsiai piacokért felelős igazgatója.

Kiemelt Partnereink