Gyártók Hat hét után újraindultak a Ford gyártósorai

Hat hét után újraindultak a Ford gyártósorai

autopro.hu/G.C. | 2020.08.10 17:21

Hat hét után újraindultak a Ford gyártósorai

Fotó: Ford Media Center

A Ford a Németországban található kölni és saarlouisi gyárában majdnem hat hét leállás után hétfőn ismét elindította a termelést. Bár jelentős visszaesésről jelentett az amerikai gyártó, a haszongépjárművei iránti kereslet már visszaállt az előző év azonos időszakának szintjére.

Hirdetés

Az új megrendelések megnövekedett száma miatt a Fiesta és a Focus modellek gyártása két műszakban történik - jelentette be a gyártó. A haszongépjárművek iránti kereslet és a vásárlók száma már visszaállt az előző évi szintre.

Mint minden gépjárműgyártó, a Ford értékesítése is jelentős visszaesést mutatott az év első felében a koronavírus okozta válság miatt. A januártól júniusig tartó időszakban csupán 84 ezer új autó forgalomba helyezésére került sor, ami 41,4 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. A számok azonban június óta ismét növekedésnek indultak.

Átfogó biztonsági intézkedések

A zökkenőmentes újraindítás érdekében szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a gyár helyiségeire, és minden alkalmazottnál mérnek testhőmérsékletet. A magas koronavírus kockázatú országokból visszatérő dolgozók ingyenesen részt vehetnek COVID-19 teszteken annak érdekében, hogy mentesüljenek a kéthetes karanténkötelezettség alól – írta az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink