Gyártók Használt autóira is kiterjeszti az online értékesítést a Volkswagen

Használt autóira is kiterjeszti az online értékesítést a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2021.06.02 06:20

Használt autóira is kiterjeszti az online értékesítést a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen márka 2023 végéig egy háromjegyű milliós, rekordértékű beruházás keretében fejleszti németországi értékesítési hálózatát. A tervek között szerepel többek között az online értékesítés kiterjesztése a használt járművekre.

Hirdetés

Klaus Zellmer, a Volkswagen értékesítésért, marketingért és eladás utáni szolgáltatásokért felelős igazgatója elmondta, hogy kitűnő vásárlói élményt szeretnének teremteni a vásárlás, a lízingelés és a szervizelés folyamatai során, továbbá új iparági sztenderdeket szeretnének felállítani.

A VW még soha nem fejlesztette ilyen nagy összegből a németországi értékesítési hálózatát. A fejlesztés során modernizálják a kereskedéseket, tovább képzik az értékesítőket, több cserejármű lehetőséget tesznek elérhetővé, továbbá kiterjesztik az online értékesítést.

Új korszak kezdődik az értékesítésben

Nyártól kezdődően bevezetik az online értékesítési rendszert. Első körben az ID-modellcsalád tagjaihoz elérhető ügynökségi modellt terjesztik ki. A gyártó 2020-ban vezette be a modellt, ami által a vásárlók közvetlenül tőle vehetik meg új autójukat, a kereskedők pedig ügynöki szerepet töltenek be.

A következő lépés a kereskedők által kínált új és használt autók internetes értékesítése lesz. A VW jelenleg tesztprogramokat végez bizonyos kereskedőivel, közleménye szerint pedig az eddigi eredmények biztatóak.

Kiemelt Partnereink