Gyártók Három-négy év múlva érkezhet a Tesla-rivális olcsó autója

Három-négy év múlva érkezhet a Tesla-rivális olcsó autója

autopro.hu/V.M. | 2021.02.26 15:17

Három-négy év múlva érkezhet a Tesla-rivális olcsó autója

Fotó: Lucid Motors

Peter Rawlinson, a Lucid Motors vezérigazgatója közölte, hogy a Lucid Air luxus elektromos autóval piacra lépő vállalat a Tesla Model 3 kategóriájában induló olcsóbb modelljét 2024-25-ben dobhatja piacra. Elemzők szerint kérdéses, hogy ennyi év múlva mekkora piaci rés fog maradni a Tesla egykori mérnöke által vezetett cégnek.

Hirdetés

A kaliforniai székhelyű Lucid nemrég jelentette be, hogy egyesül egy cégek felvásárlására létrehozott vállalattal. A Lucid akkor azt is közölte, hogy megfelelően halad ahhoz, hogy 2021 második felében megkezdje első modelljének, a Lucid Airnek a gyártását és kiszállításait. A luxus szedánnal a cég a rivális Tesláéhoz hasonló stratégiát követ: először egy drága modellel teremt megfelelő márkaképet, majd azután célozza meg a vásárlók szélesebb körét.

Rawlinson úgy fogalmazott, hogy alig várja az olcsóbb modell gyártásának megkezdését, azonban most a nagyobb első modellre összpontosítanak. Hozzátette, hogy egy kisebb autó készítése paradox módon több befektetést igényel, mert egy nagyobb gyárra és több automatizálásra van szükség.

Szakértők szerint a Lucid alacsonyabb árú modellje lehet, hogy túl későn fog érkezni ahhoz, hogy a vállalat elég nagy részt hasíthasson ki a piacból, mivel a tradicionális autógyártók, mint a Volkswagen és a Hyundai már most is rendelkeznek elérhető árú típusokkal.

Sok érdeklődőt vonz a Lucid

Rawlinson a Reuters-nek adott interjúban elmondta, hogy a világnak „sürgősen” szüksége van egy 25 ezer dolláros elektromos autóra, a Lucidnak pedig nincs újabb nyolc éve a fejlesztésre. Hozzátette, hogy az elmúlt egy hónapban hat jól ismert autógyártó mutatott érdeklődést a Lucid technológiájával kapcsolatban, illetve egy együttműködéssel három-négy éven belül elindulhat egy 25 ezer dolláros modell gyártása.

Ezenkívül közölte, hogy a Lucid Air egy hetvenezer dollár alatti olcsóbb változatának gyártása 2022-ben kezdődhet. Elárulta továbbá, hogy pickupok és haszongépjárművek fejlesztéséről is szó lehet, ám csak évek múlva.

Kiemelt Partnereink