Gyártók Három év, legalább három új modell a Volkswagentől

Három év, legalább három új modell a Volkswagentől

autopro.hu/E.M. | 2022.11.03 09:19

Három év, legalább három új modell a Volkswagentől

Fotó: Volkswagen Newsroom

Thomas Schäfer, a Volkswagen brand vezérigazgatója felvázolta a márkára vonatkozó elképzeléseit, és részleteket is elárult a vállalat közelgő elektromos autóiról. Többek között megerősítette, hogy két belépő szintű e-autó és egy SUV érkezik 2026-ig a márkától.

Hirdetés

Schäfer egy LinkedIn-bejegyzésben közölte, hogy a Volkswagen legkésőbb 2033-tól csak elektromos autókat fog gyártani Európában. „Ezzel párhuzamosan fokozzuk kampányunkat és 2026-ig tíz új elektromos modellt mutatunk be. Az új belépő szintű e-autónk két változatban - kisautóként és sportos crossover-ként - fog megjelenni. Emellett egy kompakt SUV létrehozását is vizsgáljuk az ID.3 alapjain” – írta a vezérigazgató.

Ez egy érdekes bejelentés, hiszen eddig a közönség úgy tudta, hogy a VW csupán egyetlen belépőszintű e-autót fejleszt, egy ID.3 alatti crossovert, amely várhatóan az ID.2 becenevet viseli majd. Most azonban már egyértelmű, hogy a VW két alap elektromos autót kínál majd, egy kis ferdehátút és egy sportos crossovert. A VW korábban azt mondta, hogy a belépőszintű e-autó tervezett ára 25 ezer euró alatt marad, és Schäfer szerint ez továbbra is fennmarad.

Szintén figyelemre méltó, hogy a VW egy ID.3 SUV-t is fontolgat. A VW ID.3 ferdehátúja az európai C-szegmensbe tartozik, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a modell SUV verziója is ugyanebben az osztályban versenyezne. Biztonsággal feltételezhető, hogy a tervezett modell valamivel kisebb lesz, mint a meglévő ID.4 SUV.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink