Gyártók Hármasával nyitja a VW az üzemeket Kínában

Hármasával nyitja a VW az üzemeket Kínában

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.30 12:25

Hármasával nyitja a VW az üzemeket Kínában

Várhatóan még tovább nő a világ legnagyobb autópiaca, így a német autógyártó rögtön három új gyárat is tervez Kínában helyi partnerével, az FAW-csoporttal közösen.

Hirdetés

A Volkswagen két új gyára Tianjinben és Foshanban lesz, a harmadikat pedig a héten nyitotta meg Qingdaoban. Az üzemek célja, hogy több SUV-ot és elektromos autót tudjanak helyben gyártani, mivel ezek a leggyorsabban növekedő szegmensek a kínai autópiacon.

A kínai importvámok nemrégi csökkentése miatt a VW más autógyártókhoz hasonlóan még könnyebben képes megszervezni az SUV-ok és elektromos autók lokális gyártását. Az autógyártó 2018 első harmadában 13 százalékkal növelte eladásait az ázsiai országban, főként két helyi vegyesvállalatának köszönhetően. Most azt tervezi, hogy egy, a SAIC-kal közösen tervezett kompakt crossovert is világszerte piacra dob.

A qingdaoi gyár az új MQB platformra tervezett Bora modell bemutatásával nyílt meg, egyik fő feladata pedig az akkumulátorrendszerek gyártása lesz. A másik két üzem várhatóan júniusban és augusztusban kezdi meg működését.

A Volkswagen azt tervezi, hogy 40 új, helyben gyártott alternatív meghajtású modellt mutat be a következő 7-8 évben Kínában, ezekből 2025-re nagyjából másfél millió darabot kíván eladni évente. A vállalat és partnerei 15 milliárd eurót fektetnek az országban az elektrifikációra, önvezetésre, digitalizációra és az új mobilitási szolgáltatások fejlesztésére.

Kiemelt Partnereink