Gyártók Hamarosan rendelhető az Evergrande első autója

Hamarosan rendelhető az Evergrande első autója

autopro.hu/V.M. | 2022.03.28 17:21

Hamarosan rendelhető az Evergrande első autója

Fotó: Pixabay

A pénzügyi nehézségekkel küzdő kínai Evergrande ingatlanfejlesztő vállalat elektromos autókat tervező leányvállalata rövidesen elkezd rendeléseket fogadni első autójára, a Hengchi 5 crossoverre.

Hirdetés

A rendelésfogadással a China Evergrande New Energy Vehicle Group (Evergrande NEV) egy újabb lépést tesz a sikeres piacra lépés felé. Ez különösen fontos fejlemény annak fényében, hogy a cég a világ leginkább eladósodott ingatlanfejleszőjének számító anyavállalatához hasonlóan maga is pénzügyi gondokkal küzd.

A közelgő rendelésfogadás tényét az Evergrande NEV elnöke, Liu Yongzhuo jelentette be a cég beszállítóival tartott online megbeszélésen. A cégvezető azt is közölte, hogy Kínában tizenöt nagyvárosban kezdik meg az értékesítést.

Az Evergrande ingatlanfejlesztő elnöke, Hui Ka Yan pedig nemrég jelentette be, hogy az elektromos autókat fejlesztő leányvállalat június 22-én fogja megkezdeni a sorozatgyártást – olvasható a Reuters oldalán.

Az Evergrande NEV-et 2019-ben alapították azzal a céllal, hogy már 2025-ben évi egymillió elektromos autót gyártson. A korábbi tervek szerint a fiatal cég nem kevesebb, mint 14 modellt fog piacra dobni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink