Gyártók Hamarosan megnyithatja első ázsiai gyárát a Porsche

Hamarosan megnyithatja első ázsiai gyárát a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2021.08.31 14:23

Hamarosan megnyithatja első ázsiai gyárát a Porsche

Fotó: Pixabay

A német sportautógyár számára az elmúlt években egyértelműen egyre fontosabbá vált Ázsia, főleg Kínában ad el sok autót a Porsche. A vállalat folyamatosan erősíti is a jelenlétét a régióban, saját gyára azonban még nincs. Ez hamarosan megváltozik.

Hirdetés

A tervek szerint 2022-ben nyitja meg kapuit a Porsche első ázsiai gyára. Az üzem Malajziában épül, és kizárólag a helyi piacokra termeli majd az autókat – Európában vagy az Egyesült Államokban nem fognak maláj Porschét forgalmazni a gyártó tervei szerint.

A Porsche sokáig idegenkedett a külföldi gyártástól, azonban már egy ideje Pozsonyban szerelik össze a Cayenne modelleket, így már rég nem igaz a még húsz éve is vallott szemlélet, miszerint a Porschének Németországban kell készülnie. Az Európán kívüli gyár megépítése még ebben a kontextusban is nagy dolognak számít.

Régi partnerrel közös projekt

A Porsche régi partnere a Sime Darby Berhad, velük együttműködésével hozzák létre a maláj üzemet. Malajzia és az ázsiai régió nagy potenciállal és innovatív erővel rendelkezik - véli Detlev von Platen értékesítési igazgató, aki hozzátette, hogy alig várja a gyár átadását. Ez a lépés egy hosszú távú növekedési stratégia része, amellyel megfelelünk a változó vevői és piaci követelményeknek – fogalmazott.

Az Automobilwoche kiemeli, hogy a Porsche több vezetője is hangsúlyozta: a maláj gyár nem fog más kontinensekre autókat exportálni.

Kiemelt Partnereink