Gyártók Hamarosan karbonsemlegessé válik a Daimler portugál gyára

Hamarosan karbonsemlegessé válik a Daimler portugál gyára

autopro.hu/P.B. | 2021.06.10 09:23

Hamarosan karbonsemlegessé válik a Daimler portugál gyára

Fotó: Daimler Media

A Lisszabontól nagyjából 150 kilométerre található Tramagal városában gyártja a Daimler a Fuso teherautókat az európai piacra. Egy friss bejelentés szerint 2022-től már karbonsemlegesen fog üzemelni a gyár.

Hirdetés

A Daimler még 2019-ben jelentette be, hogy mind európai busz- és teherautógyára karbonsemleges lesz 2022-re. Ezt a célt a portugál gyár elérte, a zöld energiának és a napelemek használatának köszönhetően 2022-től karbonsemleges lesz az üzemelése.

Jorge Rosa, a gyár igazgatója elmondta, hogy a közlekedés csak úgy válhat karbonsemlegessé, ha a gyárak, ahol a járművek készülnek, szintén megfelelnek ennek a kritériumnak. Tramagalban már 2017 óta gyártanak elektromos teherautókat, a Fuso eCanter gyártása akkor indult be.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően már 2021-ben is a 2020-as adatok felére csökken a gyár szén-dioxid-kibocsátása, 2022-ben pedig a nullát is eléri ez az érték. Ehhez a napelemek és a zöld elektromos áram mellett az is kell, hogy a gyár összes logisztikai folyamatában résztvevő járművet elektrikifálják.

Kiemelt Partnereink