Gyártók Hamarosan gyártásba kerül a Microlino

Hamarosan gyártásba kerül a Microlino

autopro.hu/D.Á. | 2022.05.05 12:19

Hamarosan gyártásba kerül a Microlino

Fotó: Facebook/microlino.car

Számos halasztás után végre belátható időn belülre került az apró Microlino autó sorozatgyártása. A gyártósor Torinóban, Olaszországban található, ahol jelenleg az utolsó előszériás autók készülnek. A városi közlekedésre tökéletes alternatívát nyújtó elektromos kisautó először a svájci és német megrendelőkhöz kerül.

Hirdetés

A Microlino-k összeszerelőüzeme egy háromezer négyzetméteres csarnok, tetejét teljes terjedelmében napelemek fedik. A gyártó Micro Mobility Systems száz embert foglalkoztat a telephelyen. A gyártás felfuttatásának első fázisában minden huszadik percben terveznek legördíteni egy Microlino-t a sorról. Az apró autó alkatrészeinek 80 százaléka Európában, nagy részük Olaszországban készül.

A Micro Mobility Systems tavaly mutatta be a Microlino 2.0-t. Az elektromos városi mikroautó 95, 175 és 230 kilométeres hatótávval rendelhető Urban, Dolce és Competizione felszereltségi szintekkel. Az apró, lokális emisszió mentes jármű ideális közlekedési eszköz zsúfolt városi forgalomban.

Az idei év elején további hónapokkal kellett elhalasztani a gyártás megkezdését, mert a kis gyártót is utolérték a beszállítói láncok zavarai a globális helyzet miatt. A kisautók első kiszállításai Svájcban májusban várhatóak, majd a német ügyfelek is megkapják autóikat — számolt be az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink