Gyártók Ha késve is, de megvalósult Elon Musk álma

Ha késve is, de megvalósult Elon Musk álma

autopro.hu/P.B. | 2023.12.01 15:17

Ha késve is, de megvalósult Elon Musk álma

Fotó: Tesla

A Tesla texasi gyárában, egy rendezvényen adta át az első vásárlóknak a Cybertruck első példányait. A november 30-ai eseményt követően néhány műszaki adatot, az árakat és a szállítási információkat is közzétette a vállalat.

Hirdetés

A 2019-ben bemutatott futurisztikus külsővel rendelkező tisztán elektromos SUV-nak már évekkel korábban piacra kellett volna kerülnie, ám végül 2023. november 30-án jött el ez a pillanat: az első példányokat maga Elon Musk adta át kamerák kereszttüzében a texas-i gyárban. Van, ami nem változott a négy évvel ezelőtt bejelentettekhez képest.

A Cybertruck három verzióban érhető el, egy, kettő vagy három villanymotorral. Ennek függvényében 400 és 800 kilométer között alakul a hatótávolság. Míg ezek nem változtak, a tervezett árakat nem tudta tartani a Tesla: a belépő modell ára 40 ezer helyett 61 ezer dollár az Egyesült Államokban (mintegy 21 millió forint), míg a csúcsmodell ára épphogy 100 ezer dollár (mintegy 34,5 millió forint) alatt marad.

A Tesla továbbra sem ad tájékoztatást a három modell akkumulátorméretéről vagy teljesítményértékeiről. A váratlanul bejelentett opcionális hatótáv-növelő részleteit a két- és hárommotoros változatok esetében így szintén homály fedi.

A Tesla honlapja szerint a Cybertruck alapmodellje 2025-ig nem elérhető, egyelőre tehát nem érdemes megrohamozni a gyártót az elektromos SUV-okért, de néhány szerencsés amerikai már rendelkezhet ilyen autóval – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink