Gyártók Gyilkosság miatt állt le a GM egyik gyára

Gyilkosság miatt állt le a GM egyik gyára

autopro.hu/V.M. | 2022.08.12 09:48

Gyilkosság miatt állt le a GM egyik gyára

Fotó: General Motors

A General Motors michigani Orion Összeszerelőüzemében csönd honolt augusztus 11-én, miután kettő dolgozó közti nézeteltérés az egyikük halálával végződött.

Hirdetés

A tragikus kimenetelű harc a GM által alkalmazott takarítószolgálat kettő munkatársa között tört ki a hajnali órákban. Az áldozat egy 49 éves férfi, akinek kollégája egy, hatóságok által pontosan meg nem nevezett eszközzel halálos sérüléseket okozott.

Kiérkezésükkor a rendfenntartók eszméletlen állapotban találták a GM üzemében hét hónapja dolgozó áldozatot, akin már nem tudtak segíteni. Az őrizetbe vett elkövető indítékai még nem ismertek.

A GM közölte, hogy augusztus 12-én az előző nap a nyomozás miatt lezárt, Chevrolet Bolt elektromos autókat készítő üzemben ismét normál rend szerint fog folyni a termelés, a munkát azonban az incidens kapcsán külön tájékoztatóval fogják kezdeni.

Nem az első

Sajnálatos módon a mostani eset nem példa nélküli Michiganben. 2017-ben például a Ford egyik helyi üzemének 21 éves munkatársa keveredett egy elfajult vitába, aminek végén lőfegyverét maga felé fordította, és végzett magával.

Még 1996-ban pedig a Ford egyik másik üzemének egy akkor 29 éves dolgozója AK-47-es gépkarabéllyal támadt kollégáira, egy ember halálát okozva és megsebesítve másik hármat – írta meg a Detroit Free Press

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink