Gyártók Gyerekmunka miatt vizsgálja beszállítóit a Hyundai

Gyerekmunka miatt vizsgálja beszállítóit a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2022.10.20 12:18

Gyerekmunka miatt vizsgálja beszállítóit a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai Motor koreai autógyártó elkezdte átvizsgálni az Egyesült Államokban működő beszállítóit, gyermekek törvénytelen foglalkoztatása után kutatva. Az OEM azután döntött így, hogy kiderült, Alabama állambeli partnerei kiskorúakat alkalmaznak.

Hirdetés

A Reuters még júliusban írta meg, hogy a fém alkatrészeket gyártó, Hyundai tulajdonában lévő Smart Alabama üzemében gyerekek, köztük egy 12 éves dolgozik. Ezután a hatóságok vizsgálatot indítottak, és a koreai kézben lévő SL Alabama is a látóterükbe került. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, utóbbi esetében már a nyomozás is megállapította a gyerekmunka tényét, és bírságot is kiszabtak.

Most a történtekre reagálva Jose Munoz, a Hyundai globális működési vezetője a Reuters detroiti eseményén elmondta, hogy a gyártó átvilágítja amerikai ellátási láncát, a kettő alabamai beszállítójával pedig megszakítja kapcsolatát.

Munoz továbbá megosztotta, hogy ellátási láncában a munkaerő-közvetítők alkalmazását is beszünteti, és a jövőben partnerei munkaerő-felvételét közvetlen módon fogja felügyelni. A lépést magyarázza, hogy mindkettő alabamai beszállító esetében külsős cégeken keresztül történt a kiskorúak foglalkoztatása.

A Hyundai amerikai beszállítóinak körében főképpen koreai tulajdonú cégek vannak, melyek az OEM Alabama állambeli autógyárát látják el. Az üzem a Hyundai által tavaly az USA-ban értékesített 738 ezer autó mintegy felét állította elő.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink