Gyártók Globális probléma a tűzveszély a Ford SUV-oknál

Globális probléma a tűzveszély a Ford SUV-oknál

autopro.hu/P.B. | 2022.11.28 06:19

Globális probléma a tűzveszély a Ford SUV-oknál

Fotó: Ford Media Center

Összesen mintegy 634 ezer autót hív vissza tűzveszély miatt a Ford globális szinten. A járművek többsége, 520 ezer példány amerikai, azonban 114 ezer SUV-t a többi piacról is visszahív a gyártó.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Ford tűzveszély miatt félmillió autót hívott vissza az Egyesült Államokban, az akció Bronco és Escape SUV-kat érint. Az első hírekben azonban azt még nem említették, hogy egy globális akcióról van szó.

A Ford közlése szerint a visszahívás hatálya alá tartozó SUV-k motorjaiban működés közben a megrepedt üzemanyag-befecskendező szelep üzemanyag vagy üzemanyaggőz felhalmozódását okozhatja a forró felületek közelében, ami tüzet okozhat a motorháztető alatt.

Amint a javítás elérhető, a kereskedők frissítik a járműszoftvert, hogy észleljék, nincs-e megrepedt üzemanyag-befecskendező szelep az adott autóban – ha van, a műszerfalon figyelmeztető üzenetet küldenek a járművezetőknek.

A Fordnak több balesetről is tudomása van a hibával kapcsolatban, súlyos sérülés vagy halál azonban eddig szerencsére nem történt – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink