Gyártók Frissíti elektromosautó-kínálatát a Hyundai Motor

Frissíti elektromosautó-kínálatát a Hyundai Motor

autopro.hu/P.B. | 2021.09.01 06:20

Frissíti elektromosautó-kínálatát a Hyundai Motor

Fotó: Hyundai Media Center

A Hyundai csökkenti a Kona Electric árát, míg a Kia néhány új hibridet vezet be a 2022-es modellévben az Egyesült Államokban. Különösen nagy változásokra nem kell számítani, de akad néhány érdekesség.

Hirdetés

Az elektromos Hyundai Kona 2022-től már 34 ezer dollárért (alig több, mint tízmillió forint) a vásárlóké lehet, ami tízszázalékos csökkenés az idei árakhoz képest. Ezzel már sokkal versenyképesebb árban a dél-koreai modell az amerikai gyártók hasonló méretű autóival szemben.

Technikai változások nem lesznek a Hyundai Konában, ami azt jelenti, hogy marad az eddigi hatótávolság – 415 kilométer.

A változások többnyire a külsőt érintik az új lökhárítókkal és az első rácsokkal. Belül is új anyagok alkalmaztak az üléseknél, valamint nagyobb érintőképernyő és jobb audiorendszer is került az autóba.

Jön két új Kia

A jövő évben csatlakozik a Kia amerikai kínálatához a Sorrento plug-in hibrid változata, emellett a Kia Niro plug-in hibrid és ugyanennek a modellnek a mild hibrid változata is újdonságnak számít.

Az elektromos Kia Niro szintén kisebb változásokon esett át, az ára pedig minimálisan emelkedik – az idei 39 ezer dollárról közel 40 ezerre (azaz 11,5 millió forintról közel 12 millió forintra) – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink