Gyártók Frissíti e-furgon-kínálatát a Renault

Frissíti e-furgon-kínálatát a Renault

autopro.hu/P.B. | 2022.06.04 16:17

Frissíti e-furgon-kínálatát a Renault

Fotó: Renault Media

A Renault megújítja elektromos kishaszongépjárműveinek kínálatát. Hamarosan érkezik a Kangoo Rapid E-Tech Electric akkumulátoros elektromos kompakt furgon második generációja, ezenkívül a Master E-Tech Electric is kapott egy kis frissítést.

Hirdetés

Az új Kangoo Rapid E-Tech Electric 90 kilowattos villanymotorral van felszerelve, a maximális nyomatéka 245 newtonméter, míg az akkumulátor kapacitása 45 kilowattóra. A gyártó szerint ezekkel a paraméterekkel akár 300 kilométeres hatótávolságot is képes megtenni egy töltéssel a jármű.

Az alapváltozatban a furgon 11 kilowattos teljesítményű váltakozó áramú töltővel van felszerelve, ezzel 2 óra 40 percet vesz igénybe az akkumulátor 15-ről 80 százalékra való feltöltése. Opcióként 22 kilowattos töltő is rendelhető. Kiviteltől függően egyenárammal és 80 kilowatt töltési teljesítménnyel gyorstöltés is lehetséges, azzal az akkumulátor fél óra alatt 150 kilométernyi hatótávra tölthető fel.

Egy tonnánál is több rakomány

A Kangoo Rapid E-Tech Electric kétféle hosszváltozatban lesz elérhető – az alapverzió 3,9 köbméteres teherbírással és 600 kilogramm hasznos teherbírással rendelkezik, első körben ezt a modellt lehet rendelni. A Renault egy későbbi időponttól kínálja majd a hosszú változatot is a maximum 4,9 köbméteres raktérrel és a 800 kilogramm hasznos teherbírással. Mindkét verziónál 500 kilogrammos vontatási kapacitás is lehetséges.

A francia gyártó 2021 tavaszán mutatta be a Kangoo Rapid E-Tech Electric-et, amit az OEM a maubeuge-i telephelyén gyárt. A Renault a mostani sajtóközleményben nem említ árakat, azaz egyelőre nem tudni, mennyibe kerül majd az új verzió.

Új konfigurációk a Masterhez

A jövőben a Master E-Tech Electric esetében is lehetséges lesz az egyenáramú töltés, igaz, jóval lassabb töltéssel, mint a Kangoo esetében: az elektromos kisteherautóhoz egy 22 kilowattos egyenáramú töltő is elérhető lesz, amely 45 perc alatt 50 kilométerre elegendő energiát tud biztosítani. A jármű alapkivitelben 3,7 kilowattos váltóáramú fedélzeti töltővel van felszerelve. További újdonság a korábbi 33 kilowattórás akkumulátor helyett az 52 kilowattórás akku, amely 200 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé.

A modellfrissítésen átesett Master E-Tech Electric-ből nem kevesebb, mint tizenöt verzió lesz: háromféle hosszban és három magasságban, valamint a bevezetéskor 3,1 és 3,5 tonnás össztömeggel lesz elérhető a furgon, később a kínálat egy 3,8 tonnás változattal is bővül. További változatként a platform-alváz L2 és L3 kategóriában is elérhető lesz – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink