Gyártók Friss tőkével elektrifikálna a Smart

Friss tőkével elektrifikálna a Smart

autopro.hu/P.B. | 2022.02.02 12:22

Friss tőkével elektrifikálna a Smart

Fotó: Pixabay

Pénzre lenne szüksége ahhoz a Smartnak, hogy a kínai piac kiszolgálására elektrifikálja a típuspalettáját. A Mercedes-Benz és a Geely kínai vegyesvállalata részvényeladással szerezhet pénzt sajtóértesülések szerint – és közel egymilliárd euróhoz jutna így a vállalat.

Hirdetés

A Bloomberg pénzügyi hírügynökség az ügyben jártas emberekre hivatkozva arról ír, hogy részvényeladásokkal szerezne pénzt a Smart az elektromos átállásra. A jelentés szerint a vállalat félmilliárd és egymilliárd dollár (akár 890 millió euró) közötti bevételre tehet szert ilyen módon.

Sem a Smart, sem pedig a Mercedes nem reagált a Bloomberg megkeresésére. A megfontolások még előzetesek, a finanszírozás mértéke a kereslet függvényében változhat – mondták a bennfentesek. A Smart értéke jelenleg ötmilliárd dollár körül mozog, a gyártó évek óta nem tudott nyereségesen működni.

Idén jön az első kínai modell

Mint ismert, a korábban Mercedes-leányvállalat Smart 2020 óta együtt dolgozik Kínában a Geely-vel, Kína legnagyobb nem állami autógyártójával. A tervek szerint idén kerül forgalomba az első Smart a közös gyártásból.

A Mercedes új bevételi forrásokat remél a kínai vegyesvállalattól, miután a kisautó évek óta veszteséges volt a világ többi részén – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink