Gyártók Formula E: érkezik az Audi

Formula E: érkezik az Audi

autopro.hu/B.B. | 2016.09.05 10:47

Formula E: érkezik az Audi

A tervek szerint a négykarikások szoros együttműködést építenek ki az elektromos formaautók versenyében az ABT-Schaeffler csapatával.

Hirdetés

Egy már meglévő kapcsolat felerősítésével komoly szereplővé válik az Audi a Formula E versenysorozatban: a német autógyártó az eddigi, kevésbé kisebb mértékű anyagi és szellemi együttműködés után most „gyári támogatású motorsport-programot” hirdet, számol be a carscoops.com.

A Formula E-ben a német gyártók közül elsőként komoly szerepet vállaló Audi már a jövő hónapban Hong Kongban tartandó szezonnyitón debütál majd az ABT-Schaeffler csapat kötelékében. Az Audi volt az első gyártó, mely a le mans-i maratoni versenyt dízelmotorral nyerte meg – a gyártó közleményében kifejezte, hogy hasonló bravúrt tudnak majd végrehajtani az elektromos autóversenyben is.

A szintet lépő szerepvállalás egyébként a versenysorozatot csak kevéssé ismerők számára is jól mutatja, milyen elkötelezett a négykarikás márka az elektromos hajtás iránt: nemrég kitűzött céljuk nem kisebb, mint hogy 2025-re a márka által eladott autók negyede villanymeghajtású legyen.

A Formula E-sorozatban több autógyártó is jelen van: a Renault, a Citroen, a Jaguar és a Mahindra, kisebb, támogató partnerként pedig a Venturi, a Faraday Future, a Volvo, a Nissan, a Honda és a BMW is kiveszi a részét a versenyből.

Kiemelt Partnereink