Gyártók Fenntarthatóan szerzi be a nikkelt a Renault

Fenntarthatóan szerzi be a nikkelt a Renault

autopro.hu/P.B. | 2021.10.12 08:22

Fenntarthatóan szerzi be a nikkelt a Renault

Fotó: Renault

A Renault Csoport és a finn Terraframe megállapodást írtak alá, melynek értelmében a francia OEM a finn beszállítótól nikkel-szulfátot fog beszerezni. Ezzel a megállapodással akár 15 gigawattórára nőhet a Renault akkugyártói éves kapacitása. Az együttműködés különös figyelmet fordít a fenntarthatóságra, a felek pedig külön meghatározták a nyomonkövethetőség részletes mutatóit.

Hirdetés

Folytatja az elektromos offenzívát a Renault Csoport, ennek az egyik fő eleme az Észak-Franciaországban épülő ElectriCity nevű komplexum, ahol a francia OEM akkumulátorokat fog gyártani. A cég olyan megállapodásokat kötött a közelmúltban és most is, amik segítik elérni a 2040-re kitűzött célt, a karbonsemlegességet.

A Renault szerint a most kötött megállapodás fontos lépés abban a célban is, hogy 2030-ra harminc százalékkal csökkentse a vállalat az ellátási láncainak károsanyag-kibocsátását. Az alacsony szén-dioxid-kibocsátás és az akkumulátorok vegyi anyagainak nyomon követhetősége kulcsfontosságú tényező számunkra, és a Terrafame egyedülálló előnnyel rendelkezik a fenntarthatóság terén – cég által gyártott nikkel-szulfát szén-dioxid-kibocsátása hatvan százalékkal kisebb, mint az iparági átlag – írja közleményében a Renault.

Segít a dekarbonizációban a Terraframe

Joni Lukkaroinen, a Terraframe vezérigazgatója kiemelte, hogy a vállalat büszke a Renault-val kötött megállapodására, melynek jegyében akár évi 300 ezer elektromos autó legyártásához szükséges nikkel-szulfátot tud szállítani a cégnek.

Sokéves eredményes együttműködésre számítunk a mobilitás és a közlekedés dekarbonizációjában, örömmel vállaljuk ezt a feladatot – mondta.

A közlemény nem tér ki a megállapodás anyagi részleteire és az időbeni teljesítés további elemeire sem.

Kiemelt Partnereink