Gyártók Félvezetőtechnológiai cégbe fektet a Hyundai

Félvezetőtechnológiai cégbe fektet a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2023.08.03 14:18

Félvezetőtechnológiai cégbe fektet a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai Motor Group a mesterséges intelligencián (MI) alapuló megoldások igényeit kielégítő félvezetőket fejlesztő Tenstorrentbe fektet annak érdekében, hogy elősegítse az MI Hyundai, Kia és Genesis márkájú járművekben való alkalmazását.

Hirdetés

A Hyundai Motor és a Kia 30, illetve 20 millió dollárt fektetnek a 2016-ban alapított Tenstorrentbe. Ezzel a kettő autógyártó a legnagyobb befektetőnek számít a legutóbbi tőkebevonás alkalmával, mely által a kanadai félvezetőtechnológiai cég 100 millió amerikai dollárhoz jut a mesterséges intelligenciát támogató chipletek fejlesztéséhez.

A Hyundai új partnerével közösen fog a saját igényei szerint optimalizált félvezetőket tervezni. Ezeket a vállalatcsoport jövőbeli modelljeiben, robotikai megoldásaiban és városi légijárműveiben fogják processzorokhoz és neurális számítási egységekhez (NPU) felhasználni.

Heung-soo Kim, a Hyundai Motor Csoport vezető elnökhelyettese szerint az együttműködés „hozzá fogja segíteni a Csoportot a jövő mobilitásához szükséges versenyképes technológiák megszerzéséhez”, illetve lehetővé fogja tenni „optimalizált és differenciált félvezetőtechnológiák fejlesztését.”

Félvezetőknek dedikált csapat

A Tenstorrent a Hyundai saját Félvezetőfejlesztési Csoportjával fog kooperálni. Ezt a csapatot idén állította fel a koreai autógyártó konszern arra, hogy külső partnerekkel együttműködésben saját igényekre szabott félvezetőket fejlesszen.

A digitális és vezetéstámogató megoldások előtérbe kerülésével, illetve az elmúlt éveket beárnyékoló chiphiány fényében más autógyártóknál is megjelent az igény a félvezetők saját fejlesztése iránt, illetve a beszállítókkal való szorosabb együttműködésre. A Stellantis például nemrég egy saját chipgyártó vegyesvállalat felállítását is bejelentette.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink