Gyártók Felrobbanhatnak egyes Hyundai-alkatrészek

Felrobbanhatnak egyes Hyundai-alkatrészek

autopro.hu/D.Á. | 2022.05.25 14:18

Felrobbanhatnak egyes Hyundai-alkatrészek

2022 Hyundai Elantra | Fotó: Hyundai Media Center

281 ezer észak-amerikai autót hív vissza a Hyundai, miután kiderült, hogy egy biztonságiöv-előfeszítő patron felrobbanhat, és fémszilánkokat vethet ki magából. Eddig három ezzel kapcsolatos sérülést jegyez a Hyundai, ezért egy biztonsági kupakkal zárja le utólag az érintett alkatrészt.

Hirdetés

A visszahívás a 2019-től 2022-ig gyártott Hyundai Accent-et, a 2021-2023-as Elantra-t és annak hibrid verzióját érinti Észak-Amerikában. Ütközés esetén a biztonságiöv előfeszítéséről gondoskodó patron robbanhat fel, sérülést okozva. A mostani visszahívást az amerikai nemzeti közlekedésbiztonsági szerv (NHTSA) rendelte el, és négy másik után következik, amelyek együtt is elvégezhetők.

239 ezer érintett autó az Egyesült Államokban, 42 ezer Kanadában található. Szeptemberi eset, mikor egy 2021-es Hyundai Elantra balesetet szenvedett az Egyesült Államokban, és éppen a biztonságot szolgáló övfeszítő patron felrobbanása, és az abból kirepülő fémdarabkák okoztak sérülést a vezető lábán. Az NHTSA ezután szólította fel a Hyundai-t a hiba elhárítására, a gyártó pedig egy biztonsági fedéllel fogja ellátni az alkatrészt. A Hyundai alapos vizsgálatot indított, és a korábban már egyszer visszahívott Hyundai Venue és Genesis G70 és G80 modelljeire is kiterjeszti azt — írja a Reuters.

Elindult az autopro.hu B2B ajánlatok rovata, ahol számos ipari termékbemutatóval találkozhat, legyen szó targoncáról, hidrauikai eszközökről, logisztikai megoldásokról vagy akár robotokról. Nézze át B2B rovatunk legfrissebb ajánlatait!

Kiemelt Partnereink