Gyártók Felpörgetnék a hidrogénhajtású járművek eladásait a kínai gyártók

Felpörgetnék a hidrogénhajtású járművek eladásait a kínai gyártók

autopro.hu/V.M. | 2020.09.14 13:16

Felpörgetnék a hidrogénhajtású járművek eladásait a kínai gyártók

Fotó: SAIC Group

Több kínai járműgyártó is bemutatta a hidrogén üzemanyagcellás modellekre vonatkozó értékesítési terveit, miután szeptember elején kiderült, hogy a kínai kormány új intézkedéscsomaggal készül támogatni az üzemanyagcellás technológia fejlesztését.

Hirdetés

Kína legnagyobb autógyártója, a SAIC Motor több mint 10 ezer hidrogén üzemanyagcellás gépkocsit tervez eladni 2025-ig.

A BAIC Csoporthoz tartozó, haszonjárműveket készítő Beiqi Foton Motor 2023-ig 4000, 2025-ig pedig 15 ezer hidrogénhajtású gépkocsit akar értékesíteni.

A kettő vállalat célkitűzései önmagukban lehet, hogy nem tűnnek túlságosan nagyratörőnek, a számokat megfelelő kontextusba helyezve azonban már más a helyzet, Kína útjain ugyanis ma csak alig több mint 7 ezer hidrogén üzemanyagcellás jármű fut.

Hamarosan kiderül, mivel készül a kormány

Az üzemanyagcellákkal kapcsolatos fejlesztések állami támogatásának tervéről a Kínai Autóipari Technológiai és Kutatóközpont (CATARC) egyik szeptemberi eseményén beszélt a pénzügyi minisztérium egyik munkatársa. A támogatások pontos formája nem ismert, azt viszont már tudni, hogy nem közvetlenül az értékesítések ösztönzésére fog irányulni, illetve a városvezetéseknek is szerepet szánnak a kooperációk kialakításában, ezáltal az ellátási lánc fejlesztésében.

Három meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Reuters azt állítja, hogy a kormány már akár ebben a hónapban bejelentheti a terveket, amiket tesztjelleggel először például Pekingben és Sanghajban ültethetnek majd gyakorlatba.

Kiemelt Partnereink