Gyártók Felpörgeti az elektrifikációt Európában a Ford

Felpörgeti az elektrifikációt Európában a Ford

autopro.hu/P.B. | 2022.12.02 06:18

Felpörgeti az elektrifikációt Európában a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

Újabb nagyobb befektetéssel elektrifikálja brit gyárát a Ford, ezzel egy újabb európai üzemében helyezi a hangsúlyt az elektromos járművek gyártására az amerikai OEM. Pár éven belül csak elektromos autókat fog gyártani a cég Európában.

Hirdetés

A Ford az eddigieken felül további 149 millió fontot (mintegy 70 milliárd forint) fektet észak-angol gyárának elektromos átállítására. A beruházásnak hála a cég 70 százalékkal növeli a villanymotorok és alkatrészei termelését a motorgyárban. A halewoodi üzem elektromos meghajtóegység-termelési kapacitása évente 420 ezer egységre növekszik a jelenleg 250 ezer egységről 2024-től kezdve.

Ezzel az újabb beruházással már 380 millió fontra nő azon fejlesztések összege, amiket az elektromos átállásra költ Nagy-Britanniában a vállalat.

„Ez egy nagyon jelentős és fontos része az átalakulásnak” – mondta Tim Slatter, a Ford brit vezetője.

Komoly tervek

A Ford elkötelezte magát a teljes elektromos átállás mellett Európában 2030-as céldátummal (a furgonok és az egyéb haszongépjárművek esetében 2035 a cél).

Slatter szerint a Ford 2024-ig kilenc teljesen elektromos modellt dob piacra Európában eladásra. A halewoodi motorgyár az elektromos átálláshoz egységeket szállít Romániába és Törökországba öt modellhez.

Az üzem várhatóan a Ford európai autóinak 70 százalékát fogja ellátni villanymotorokkal és ahhoz tartozó alkatrészekkel. A Ford szerint a beruházás több mint 500 munkahelyet fog megóvni a térségben – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink