Gyártók Felkelőben a nap a Nissan háza táján

Felkelőben a nap a Nissan háza táján

autopro.hu/V.M. | 2021.06.22 11:22

Felkelőben a nap a Nissan háza táján

Fotó: Nissan's Global Newsroom

Az egyhuzamban kettő veszteséges üzleti évet is maga mögött tudó Nissan pénzügyi teljesítménye áprilisban és májusban is jobb volt a vártnál – jelentette be a vállalat vezérigazgatója, Makoto Uchida.

Hirdetés

A tavaly átstrukturálási programba kezdett japán autógyártó májusban közölte, hogy előrejelzése szerint az április 1-gyel kezdődött mostani üzleti évben bevételei már meg fogják ütni a nullszaldós szintet.

Uchida, aki nemrég a vállalat éves rendes közgyűlésén szólalt fel, az átalakítási programmal kapcsolatban elmondta, hogy látni a javulás jeleit. „Hála erőfeszítéseink jelentős eredményeinek az elmúlt évben, a Nissan áprilisi és májusi teljesítménye jobb a vártnál.”

A chiphiány továbbra is gondot okoz

Ahogy más autógyártókat, úgy a Nissant is termelése átütemezésére kényszeríti a mostani chiphiány. A Reuters értesülései szerint a vállalat júniusban átmenetileg leállítja termelését néhány japán és mexikói üzemében.

Uchida az alkatrészhiánnyal kapcsolatban elmondta, a Nissan arra törekszik, hogy még a mostani üzleti évben pótolja a kieső termelést, továbbá lépéseket tesz ellátásának stabilizálása érdekében.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Nissan részben a félvezetőket tartalmazó komponensek beszerzésében felmerült nehézségek miatt halasztotta el tisztán elektromos SUV-ja, az Ariya értékesítésének megkezdését.

Kiemelt Partnereink