Gyártók Felfüggesztette a Model S kiszállításait a Tesla

Felfüggesztette a Model S kiszállításait a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.07.27 08:17

Felfüggesztette a Model S kiszállításait a Tesla

Fotó: Tesla

A Model S legújabb, júniusban megjelent változatának kiszállítását leállította a Tesla. Egyelőre nem ismertek az okai a döntésnek, egyes beszámolók szerint a különböző érintett tulajdonosok részére más indoklással állt elő a gyártó.

Hirdetés

Júniusban 1890 új Model S-t szállított ki a Tesla a vevőinek, ELon Musk szerint eleinte heti száz, majd fokozatosan növelve a mértéket heti ezer lesz a normája a gyártásnak a harmadik negyedévtől. Ezek alapján tehát a jövőben 12 ezer Model S-t gyártana a Tesla negyedévenként.

Egyelőre nem tudni, hogy a fenti terv mennyire lesz tartható, ahogy azt sem, mi okozza a szállítások leállítását, mindenesetre több leendő tulajdonos, valamint amerikai sajtóorgánumok is arról számoltak be, hogy ideiglenesen szünetel a Model S kiszállítása. További érdekesség, hogy a Model S Plaid ára az első szállítások előtt ugrott meg tízezer dollárral.

Szokatlan kormány

Eközben Elon Musk megerősítette a Twitteren, hogy az új S és X modellekhez nem lesz lehetőség normál kormánykerék rendelésére, csak az úgynevezett Yoke kormány, azaz szarvkormány lesz elérhető.

Az új szarvkormányt a Tesla az S és az X modell frissítésének részeként mutatta be, ám sokan eredetileg marketing trükknek gondolták a megvalósítás esélye nélkül – igaz, Európában egyelőre tényleg nem is lehetne ilyen a kormány, mert még nem engedélyezték a hatóságok – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink