Gyártók Fejlett futómű-szimulátort vett a Volvo

Fejlett futómű-szimulátort vett a Volvo

autopro.hu | 2015.10.13 15:50

Fejlett futómű-szimulátort vett a Volvo

A Volvo Cars a világ legfejlettebb futómű-szimulátorát felhasználva fejleszti következő generációs modelljeit.

Hirdetés

A Volvo Cars az első prémium autógyártó a világon, amely megvásárolta a ma létező legfejlettebb Vi-Grade futómű-szimulátort, hogy a Ferrari és Porsche márkák által is használt technológia segítségével fejlessze ki következő generációs modelljeit.

A szimulátor izgalmas virtuális környezeteket bocsát a fejlesztők rendelkezésére, a legendás németországi Nürburgringtől kezdve a Volvo titkos, svédországi kísérleti létesítményében található tesztpályákig. A berendezés lehetővé teszi, hogy a Volvo már a fejlesztés igen korai szakaszában elkezdjen dolgozni a nagysebességű stabilitás, a kiegyensúlyozott viselkedés és az egyes üzemmód-beállítások hangolásán, és ennek révén még közvetlenebb, még kezesebb, még élvezetesebben vezethető autókat hozzon létre.



A svéd autógyártó a szimulátorban elérhető virtuális környezetekkel segíti elő a nagy sebességű stabilitást, a kiegyensúlyozott viselkedést, illetve az egyes üzemmód-beállítások korai fázisú fejlesztését. A szimulátor alkalmazása lehetővé teszi, hogy a beállítások helyességét rövid időn belül ellenőrizzék, kombinálva a tesztpilóta empirikus megítélését a számítógéppel támogatott, objektív adatelemzésekkel. Az új szimulátor révén a szakemberek szabadabb innovációs mozgásteret élvezhetnek a koncepcionális fejlesztés fázisában, illetve lerövidülnek a fejlesztési idők.

Kiemelt Partnereink