Gyártók Ezért éri meg Teslát használnia a Pepsinek

Ezért éri meg Teslát használnia a Pepsinek

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.13 04:16

Ezért éri meg Teslát használnia a Pepsinek

Fotó: Tesla Gallery

A Tesla Semi az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb járműve a haszongépjárművek szemensében. A kaliforniai Sacramentóban a Pepsi 21 darabot használ belőle fenntarthatósági céljai eléréséhez.

Hirdetés

A Pepsi komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a vállalat szén-dioxid-kibocsátását csökkentse. Az üdítőket gyártó cég a logisztikában használt járműveit is e cél érdekében cserélte le: az akkumulátoros targoncák, a Ford eTransit furgonok, a Tesla Semi teherautók és más elektromos meghajtású járművek mind a károsanyag-kibocsátás csökkentését célozzák a kaliforniai gyárban.

„Az akkumulátoros elektromos járművek nélkülözhetetlenek számunkra” - mondta Amanda DeVoe, a Pepsi fenntarthatósági és stratégiai igazgatója. „Az üzletünk jó része a szállításban van, napi szinten 160 kilométeren belül szállítunk, amire kiválóan megfelel az elektromos járműpark. Ezeket a járműveket körülbelül napi 12 órán keresztül működtetjük.”

A Tesla Semi a vállalat üzleti gyakorlatában a legfontosabbak közé tartozik. A Pepsi és alkalmazottai gyorsan alkalmazkodtak a kereskedelmi logisztika folyamatosan változó környezetéhez. DeVoe szerint az elektromos járművek használata a legelőnyösebb az ilyen típusú, rövid távú utazásoknál, amelyek a Pepsi sacramentói elosztó raktárából a járművek kiszállításának helyszínére vezetnek.

A Pepsi által a sacramentói létesítményben használt huszonegy Tesla Semi egységből három „dedikáltan hosszú távú” útvonalakon közlekedik, 400 és 700 kilométer közötti távon.

A Pepsi elégedett döntésével

A fuvarozók és a flottamenedzserek szerint a Megacharger óriási segítséget nyújtott az utazásban, mivel a Semik a töltéstől számított 20-30 percen belül elérik a 95 százalékos töltöttségi szintet. Azt is megjegyezték, hogy a Semi belseje mennyire kényelmes. A Pepsi három évig készült arra, hogy a fenntarthatósági projekt valóban formát öltsön, amihez a létesítmény hárommegawattos kiegészítő szolgáltatására volt szükség.

A projekt gyorsan halad, évekkel a tervezett részcélok előtt jár a cég, mivel az üzemben a Semi vezetésével tömegesen vezették be az elektromos meghajtású járműveket – írja a TeslaRati.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink