Gyártók Ez őrület: jön a repülőjegyek határidős kereskedése

Ez őrület: jön a repülőjegyek határidős kereskedése

autopro.hu/B.A. | 2020.01.22 14:21

Ez őrület: jön a repülőjegyek határidős kereskedése

Fotó: Airbus

Az európai repülőgépgyártó jelentős problémának látja a megrendelői között, hogy míg költségeit rögzíteniük kell, addig bevételeik jelentősen változhatnak.

Hirdetés

Ennek ellensúlyozásaként fejlesztenék a platformot, melyet Skytra névre kereszteltek, ahol a nyersanyagokhoz hasonlóan különböző határidős és derivatív ügyleteket köthetnének a légitársaságok, ezzel csökkentve az árváltozáshoz kapcsolódó kockázataikat. A platform várhatóan már az idei évben elindulhat. Az Airbus már beadta a kérelmeket a londoni felügyelet felé és a Citi már jelezte is, hogy megjelennének egy ilyen piacon, mint árjegyzők – közölte az Equilor Befektetési Zrt.

Sikeres az A321XLR

Az Airbus múlt héten számolt be arról, hogy három százalékkal növelte 2019-ben eladott gépeinek számát az egy évvel korábbihoz képest, így összesen 768 repülőgépet gyártott tavaly. A legtöbbet, 654-et az A320-as család különböző verzióiból értékesítettek, ebben nagy szerepe volt a tavalyi dubaji légi szalonon bemutatott A321XLR típusnak, amelyből pár hónap alatt több százat adtak el – írta meg az autopro.hu is.

Nyitókép: instagram.com/airbus/

Kiemelt Partnereink