Gyártók Ez az autó lerázza magáról a havat

Ez az autó lerázza magáról a havat

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.21 09:24

Ez az autó lerázza magáról a havat

Fotó: Nio

A modern elektromos autók sokkal többet tudnak annál, hogy csendben közlekedjenek, különösen az olyan zászlóshajó modellek esetében, mint a Nio ET9.

Hirdetés

A „Sky Ride" intelligens futóműrendszere emberi beavatkozás nélkül lerázza a havat és a jeget a karosszériáról. A Nio intelligens futóműrendszere a Sky Ride nevet viseli, és négy különálló hidraulikus szivattyút tartalmaz, amelyek minden kereket függetlenül vezérelnek. A kifinomult felfüggesztés a rázkódás mellett egyenesben tartja a karosszériát, ha rázós terepen haladunk.

A Nio ET9 2023 decemberében mutatkozott be, mint olyan luxus zászlóshajó modell, amely a Mercedes EQS, a BMW i7, a Porsche Panamera, a Tesla Model S és a Lucid Air vetélytársa lesz. Az e-autót kettős villanymotor hajtja, amelyek együttesen 697 lóerőt produkálnak, és 120 kilowattórás akkumulátorcsomaggal rendelkezik, ultragyors töltési képességekkel. A kifinomult aktív felfüggesztés mellett a modell hátsókerék-kormányzással is fel van szerelve – írja a Carscoops.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink