Gyártók Extrém sokat kellhet várni az új Toyotákra

Extrém sokat kellhet várni az új Toyotákra

autopro.hu/P.B. | 2022.01.26 14:19

Extrém sokat kellhet várni az új Toyotákra

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Egészen elképesztő várakozási idők is előfordulhatnak a Toyota új autói esetében. A koronavírus-járvány hatásai miatt az Land Cruiser SUV-ra akár négy évet is várniuk kell a vevőknek. A gyártó szerint több japán üzemben is akadozik a termelés.

Hirdetés

A Toyota a világ legnagyobb autógyártója, mely sokáig a chiphiány okozta problémákat is jobban kezelte a versenytársainál. Azonban a koronavírus-járvány Ázsiában ismét lezárásokat okoz, a megbetegedések miatt Japánban sem működhet teljes kapacitással a termelés. A leállások és az egyéb ellátási problémák miatt a gyártó közlése szerint a Land Cruiser modellre akár négy évet is várnia kellhet a vásárlóknak.

"Mivel a Land Cruiser nemcsak Japánban nagyon népszerű, hanem az egész világon, ezért elnézést kérünk, mert várhatóan sok időbe telhet, amíg ki tudjuk szállítani a terméket. Aki most rendel új autót, akár négy évig is várhat" – áll a Toyota közleményében.

Így is díjat nyert a Toyota

A sok nehézség ellenére pozitív események is történtek a japán gyártóval. A január közepén tartott „2022 What Car?” díjátadón a True MPG díját a Yaris Cross nyerte el. A díj az autók hatékonyságát és a kilométerenkénti költségeit hasonlította össze – ezen a téren a Yaris SUV változata bizonyult a legjobbnak – írja a Manufacturing Global.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Toyota várhatóan nem tudja elérni a március végén záruló 2021/2022-es üzleti évre kitűzött terveit, és a vártnál kevesebb autót ad majd el.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink