Gyártók Európát célozza meg a vietnami e-autógyártó

Európát célozza meg a vietnami e-autógyártó

autopro.hu/D.Á. | 2021.09.29 14:18

Európát célozza meg a vietnami e-autógyártó

Fotó: VinFast Newsroom

Három elektromos autójából kettőt dob piacra hamarosan a VinFast. A vietnami autógyártó élére tapasztalt autóipari vezető került, aki optimistán beszél vállalata jövőjéről, szerinte autóik közkedveltté válnak majd minden piacon. Erre nagy autóipari beszállítókkal folytatott együttműködések is utalnak.

Hirdetés

A VinFast palettáján elektromos rollerek és buszok szerepelnek, amelyek a vállalat saját, észak-vietnami gyárában készülnek. Michael Loscheller, korábbi Opel vezér lett a VinFast új vezérigazgatója, aki hamarosan elindítaná a márka első elektromos autóinak gyártását is. Három SUV készül a C, D és E szegmensben, rendre a VF e34, a VF e35 és a VF e36. Jelen állás szerint 2022-ben utóbbi kettő érkezik Vietnamba, Észak-Amerikába és Európába, majd később a VF e34 is. Az autók jellemzőibe 2021 januárjában engedett betekintést a vállalat, a többi információ a bemutató előtt várható.

A gyártó először a német, a holland és francia piacra koncentrál az észak-amerikai mellett, 2023-ban pedig Olaszország, a skandináv országok, Svájc és Ausztria is kaphat az autókból. Az európai piacra szánt járművek is Vietnamban készülnek majd. A VinFast az európai terjeszkedésének bebiztosítása érdekében belépett számos autógyártói és importőri szövetségbe is.

Partnerség a legnagyobbakkal

Loscheller szerint a remek időket él az autóipar, hiszen soha nem látott átalakulások zajlanak az elektrifikációs törekvéseknek hála. Szerinte a VinFast elektromos autók kimagasló vezetési élményt és biztonságot, modern technológiákat és magas minőséget kínálnak majd. A vezérigazgató az átgondolt befektetési stratégiák, bevált gyártási technológiák és a neves partnerek miatt hatalmas növekedést vár a márkától. A partnerek között olyan ipari szereplők vannak, mint például a ZF, a Bosch, az ABB vagy a thyssenkrupp. A VinFast akkumulátorfejlesztői ambícióit például a StoreDot céggel való együttműködés jelzi — áll az electrive.com írásában.

Kiemelt Partnereink