Gyártók Európába is megérkezik a hátsó ablak nélküli autó

Európába is megérkezik a hátsó ablak nélküli autó

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.02 08:18

Európába is megérkezik a hátsó ablak nélküli autó

Fotó: polestar.com

A kínai piac után végre Európába és Ausztráliába is megérkezik a Polestar 4, amely innovatív megoldásokkal - elsősorban a hátsó szélvédő elhagyásával - hívta fel magára a figyelmet.

Hirdetés

A Polestar 4 egyik legnagyobb dobása a hátsó szélvédő elhagyása volt. A cég ezt azzal magyarázta, hogy ennek köszönhetően egy teljesen újfajta utazási élményt tudnak nyújtani, illetve biztonságosabb is ez a kialakítás. Ebből kifolyólag hagyományos hátsó visszapillantó-tükörrel nem is rendelkezik, helyette egy nagylátószögű kamerát találunk, egy gombnyomással azonban gyorsan „tükörré" változik, ha szeretnénk a hátsó ülésekre pillantani.

Ami a teljesítményét illeti: 3,8 másodperces 0-100 kilométer/órás sebességgel és 544 lóerős maximális teljesítménnyel rendelkezik. Az egy-, illetve a kétmotoros változatba 100 kilowattórás akkumulátorral a hatótáv 610 vagy 580 kilométer a WLTP szabványa szerint.

Az autók gyártása az új piacokra 2024 közepén indul, a kiszállítások megkezdése pedig augusztustól várható – jelentette be a gyártó.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink