Gyártók Európába hozza elektromos robogóját a Yamaha

Európába hozza elektromos robogóját a Yamaha

autopro.hu/D.Á. | 2022.03.25 09:23

Európába hozza elektromos robogóját a Yamaha

Az új Yamaha NEO’S

Júniustól érkezik az európai Yamaha-kereskedésekbe a NEO’S elektromos robogó, amely segédmotoros kerékpárként kerül az utakra. A városi közlekedésben a legkörnyezetkímélőbb alternatíva továbbra is az elektromos robogó, mostantól pedig a sok kínai márka mellé odaáll az elismert motorkerékpár-gyártó Yamaha is.

Hirdetés

A NEO’S a 2,5 kilowattos teljesítményosztályban indul az európai piacon. Ez az első tömeggyártott, elektromos Yamaha robogó, amely az 50 köbcentiméteres segédmotoros kerékpárokat hívja ki. A gyártó közölte, hogy a NEO’S-t a nagy európai kereslet hívta életre. A gyártást a Yamaha vietnámi kirendeltsége bonyolítja majd, ahol szintén sokan keresnek ilyen robogót, ezért a délkelet-ázsiai piacokra is be fogja vezetni a járművet a gyártó.

Zöld célszerszám

A NEO’S városi közlekedésre tervezték, így a hangsúly nem a nagy hatótávon volt, hanem a kis méreten és a könnyű kezelhetőségen. A nyolc kilogrammos akkumulátor 37 kilométeres hatótávot tesz lehetővé, ami egy extraként választható második akkumulátorral 68-ra növelhető. Az akkumulátor a helyén is tölthető, de egyszerűen ki is vehető és kis tömegének köszönhetően elvihető beltéri töltéshez.

A NEO’S alap üzemmódban két, takarékosban 1,58 kilowattos teljesítménye a teljesen kezdőket sem ijeszti meg. A meghajtásról a Yamaha integrált hajtóegységének (Yamaha Integrated Power Unit – YIPU) új generációja gondoskodik, amely egy léghűtéses, szénkefe nélküli, kerékagyba integrált villanymotort jelent. A Yamaha nagy nyomatékot, különösen finom futást és dinamikus gyorsulást vár a YIPU-tól.

A NEO’S meghirdetett európai ára 3099 euró, amely piacoktól függően változhat, Németországban például 3324 euró lesz.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink