Gyártók EU-s pénzből fejleszthet az Iveco

EU-s pénzből fejleszthet az Iveco

autopro.hu/V.M. | 2023.11.28 14:19

EU-s pénzből fejleszthet az Iveco

Fotó: Facebook/IVECO

Az Európai Beruházási Bank (EBB) 500 millió eurós hitellel támogatja az Iveco Csoport fejlesztéseit, amik a remények szerint hozzá fognak járulni a szállítmányozási szektor elektrifikációjához, hatékonyságnöveléséhez és biztonságához.

Hirdetés

Az 500 millió eurós keretből 450 milliót fog rövidesen lehívni az Iveco, ami azt „az elektromos hajtás területén innovatív technológiák és architektúrák fejlesztésére” fogja használni – áll az EBB közleményében.

Az olasz központú haszongépjármű-gyártó ezenkívül az önvezetés, a digitalizáció és konnektivitás területein is fejlesztéseket fog finanszírozni az új forrásból, ezáltal javítva a szállítmányozási szektor hatékonyságát, biztonságát és munkakörülményeit.

Az EBB szerint az általa rendelkezésre bocsátott hitel nem csupán műszakilag jobb akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás hajtások tervezését fogja lehetővé tenni, de egyúttal a termékek előállítási és fenntartási költségeit is mérsékelni fogja, ezáltal elősegítve az alternatív hajtások térhódítását.

Az Iveco 2025 végéig valósítja meg az EBB által finanszírozott befektetéseit, melyek nem csak jellegükben, de földrajzilag is sok területen valósulnak meg. A befektetéseket Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Csehországban és Svájcban tervezik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink