Gyártók Erős 2022 után egy még jobb évre készül a Ferrari

Erős 2022 után egy még jobb évre készül a Ferrari

autopro.hu/V.R. | 2023.02.03 14:17

Erős 2022 után egy még jobb évre készül a Ferrari

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari még az elmúlt évinél is jobb eredményekre számít 2023-ban, miután a legutóbbi üzleti évben felülmúlták korábbi előrejelzéseiket.

Hirdetés

Az olasz gyártó nemrégiben nyilvánosságra hozta 2022-es eredményeit, melyben kiderült, hogy 16 százalékos nyereségemelkedést ért el. Ez elsősorban a luxusautóik iránti megnövekedett keresetnek köszönhető.

„Ezek a számok alapot adnak egy még erősebb 2023-as évhez, amelyet a termékeink iránti tartósan magas kereslet táplál világszerte" - mondta Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója.

A Ferrari azt is közölte, hogy a 2023-ra előrejelzett kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 2,13-2,18 milliárd euró. Ez jócskán meghaladja a 2022-ben elért, vártnál is magasabb 1,773 milliárd eurós értéket.

Óriási kereslet

Az idei év második negyedévében vehetik át a megrendelők az első Purosangue modelleket. A Ferrari első SUV-jának számító, 390 ezer eurós típusra tett megrendelések száma felülmúlta a vállalat korábbi elképzeléseit.

Az elmúlt év során a Ferrari Portofino M, az SF90 modellcsalád, valamint a 296 GTB és 812 Competizione modellek hajtották az eladásnövekedést – írta meg a Reuters.

Vigna az eredmények ismertetésén hozzáfűzte: „Erős megrendelésállománnyal rendelkezünk, lefedi az egész mostani évet, és a következő jó részét is.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink