Gyártók Érkezik a Mustang Mach-E, útjára indul a különleges ‘Go Electric’ roadshow

Érkezik a Mustang Mach-E, útjára indul a különleges ‘Go Electric’ roadshow

autopro.hu | 2020.02.23 05:24

Érkezik a Mustang Mach-E, útjára indul a különleges ‘Go Electric’ roadshow

Fotó: Ford

A vadonatúj Mach-E első nyilvános bemutatóján, a ‘Go Electric’ nevű rendezvényén a Ford megmutatta, hogyan fest majd az elektromos mobilitásra alapozott Ford-jövő.

Hirdetés

A Ford gyorsan bővülő modellkínálatában az éllovasnak szánt, tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E tervezett hatótávolsága a 600 kilométert is eléri, így az akkumulátor lemerülésétől való félelem immár a múlté.

Minden új autóhoz lesz elektromos verzió

A Ford még 2021 vége előtt 18 tagúra növeli hibrid és elektromos hajtásláncú autói európai kínálatát, ami már idén év végén is 14 modellből áll majd. A vállalat azt ígéri, hogy ezentúl minden újonnan bevezetett személyautójához választható lesz valamilyen részben elektromos hajtásmód. Globális szinten a Ford 11 milliárd dollárt fektet abba, hogy járműveit elektromos hajtáslánccal szerelje fel.

Innovatív megoldások

A Ford elektromos hajtású kínálata sokféle technológiát tartalmaz, a 48 voltos mild hibridtől kezdve a full hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos hajtásokig, így minden vásárló megtalálja azt az innovatív megoldást, ami tökéletesen illik az életmódjához és igényeihez. A Ford becslései szerint pusztán azáltal, hogy legnépszerűbb modelljei, a Fiesta, a Focus és Kuga elektromos hajtáslánccal is kaphatók lesznek, az európai vásárlók több mint 30 millió eurónyi üzemanyagot takaríthatnak meg évente.

2021 végéig a Ford 18 tagúra növeli részben vagy teljesen elektromos hajtásláncú autónak európai kínálatát.

2021 végéig a Ford 18 tagúra növeli részben vagy teljesen elektromos hajtásláncú autónak európai kínálatát. | Fotó: Ford

Töltési megoldások

A tisztán elektromos és a plug-in hibrid hajtású Fordok tulajdonosai mindig számíthatnak majd a Ford Töltési Megoldások átfogó rendszerére, ami Európa-szerte gyors és hatékony feltöltési lehetőségeket biztosít otthon és az utakon egyaránt. A FordPass szolgáltatás megmutatja a Ford Töltőhálózati pontokat és oda is navigálja az autóst, aki egy egyszerű felhasználói fiókkal fizethet majd az akkumulátor töltéséért.

Töltőpontok

A Ford ugyancsak bejelentette, hogy a következő három év során 1000 darab töltőpontot épít ki európai létesítményeiben, hogy munkatársai egyszerűbben és kényelmesebben tölthessék járműveiket. Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke felhívással fordult a kormányzatokhoz, az ipar szereplőihez és az intézményekhez, hogy a nyilvános töltőhálózat kialakításának felgyorsításával támogassák az elektromos autózás fejlődését.

Mustang Mach-E

Idén jelenik meg az európai piacokon, Magyarországon pedig jövőre lesz kapható a Mustang Mach-E, ami ugyanazt a szabad szellemet testesíti meg, mint a világ legkelendőbb sportkupéja.

Idén jelenik meg az európai piacokon, Magyarországon pedig jövőre lesz kapható a Mustang Mach-E.

Idén jelenik meg az európai piacokon, Magyarországon pedig jövőre lesz kapható a Mustang Mach-E. | Fotó: Ford

A Mustang Mach-E tisztán elektromos hajtású SUV-t a Ford az új, emberközpontú (Human Centric) fejlesztési folyamatának keretében hívta életre. A Ford Európa mérnökei már a kezdetektől részt vettek a tervezésben, hogy az új modell kialakítása, hardver- és szoftver-karakterisztikája tökéletesen megfeleljen az európai vásárlók elvárásainak.

93 kilométer

Egy IONITY töltőállomás 150 wattos teljesítményével 10 percen át töltött Mustang Mach-E 93 kilométert képes megtenni. A normál hatótávolságú Mustang Mach-E akkumulátorát körülbelül 38 perc alatt lehet feltölteni 10 százalékról 80 százalékra egy egyenáramú gyorstöltő állomáson.

Elektromos hajtások minden igényhez

A Ford elkötelezetten dolgozik azon, hogy minden, Európában forgalmazott személyautójához kínáljon valamilyen elektromos hajtási módot. A gyártó arra számít, hogy 2022 végére a márka személygépkocsi-értékesítésének több mint a felét teszik majd ki a hibrid és elektromos hajtásláncok.

Kiemelt Partnereink