Gyártók Elvéreztek a francia autók a törésteszten

Elvéreztek a francia autók a törésteszten

autopro.hu | 2014.06.26 06:54

Elvéreztek a francia autók a törésteszten

Az ötcsillagos Golf Sportsvan mellett több európai modell csak hármasra vizsgázott az Euro NCAP töréstesztjén, egyedül a Ford Tourneo Courier kapott jó osztályzatot. Mutatjuk a bizonyítványokat.

Hirdetés

A kisméretű családi autók körébe tartozó Citroën C-Elysée mindössze három csillagot kapott a közlekedésbizontsági tesztcsapattól. A felnőttek védelmére 71, a gyermekek biztonságára 75 százalékot adtak az ítészek, a gyalogosokra csak 54 százalékos hatékonysággal vigyáz a jármű, a védelmi berendezéseket pedig 33 százalékra értékelték. A felnőtt utasok mellkasa kevés védelmet kap, főleg oldalirányú ütközéskor vannak veszélynek kitéve, a hátul ülő felnőttek nyaka pedig kifejezetten könnyen megsérülhet egy esetleges ütközés során.

Citroën C-Elysée

Mivel a Peugeot 301 az előbbi modell ikertestvére, avagy hű mása, az értékeik is megegyeznek - nem is törtek össze, csak egyet a két modell közül.

A francia sorminta a Renault Megane ötajtós, Life felszereltségő modelljével folytatódik, a csillagok száma ezúttal sem tért el a közepes eredménytől. Pedig, ha szigorúan a számokat nézzük, sokkal érdemesebb az előbbiek helyett ezt a modellt választania annak, aki szeretne biztonságban hazaérni. A felnőttek védelmére 83, a gyermekek biztonságára 78 százalékot kapott a Renault, a gyalogosok 60 százalékos eséllyel úsznák meg nagyobb baj nélkül a találkozást, a biztonsági segédek 48 százalékot kaptak.

Renault Megane Hatch

A háromcsillagos sávban maradva a kínai kézben lévő MG Motor MG3 kisautója következik. Itt is az utasok nyaka, valamint a felnőttek combja áll a fő sérülési lehetőségek középpontjában. A felnőttek védelme 69, a gyermekek biztonsága 71 százalékot, a gyalogosok védelme 59 százalékot kapott, a biztonsági segédek hatékonysága 38 százalékos.

MG3

Jó osztályzatot, vagyis négy csillagot érdemelt ki a Ford Tourneo Courier. A családi autóként és kisebb teherszállítási feladatokra is alkalmazható jármű 84 százalékos hatékonysággal vigyáz felnőttre és gyermekre egyaránt. Igazán veszélyben egyik testrészünk sincs benne - kiváltképp az előbbi modellekhez viszonyítva -, a nyakra azért itt is lehetne jobban vigyázni. A gyalogosvédelem 74 százalékot kapott, a biztonsági segédek 56 százalékot teljesítettek.

Ford Tourneo Courier

A járműcsoport éltanulója a Volkswagen kis egyterűje, a Golf Sportsvan lett. Öt csillagot kapott, cserébe 87 százalékos felnőttvédelmet, 85 százalékos gyermekbiztonságot produkál, 62 százalékos lett a gyalogosvédelmi mutató, a védelmi segédek pedig kimagasló 73 százalékot kaptak. Nagyon szőrös szívűnek kellene lennünk, hogy kifogást találjunk a testrészek biztonsága terén, inkább bátran ajánljuk az autót mindenkinek. Az eredményben persze nagy szerepe van a modell felszereltségében elérhető autonóm fékrendszernek és a fékezési segédnek, amely változatos veszélyhelyzetekben mindig a szituációnak leginkább megfelelő reakcióval segíti a sofőrt saját maga és utasai épségének megóvásában.

VW Golf Sportsvan

Kiemelt Partnereink