Gyártók Előszériás autókat értékesíthet a Tesla

Előszériás autókat értékesíthet a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2022.07.15 14:18

Előszériás autókat értékesíthet a Tesla

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Egy nyilvánosságra került dokumentum szerint a Tesla arra készülhet, hogy értékesítse a németországi gyárában készült előszériás Model Y-oknak legalább egy részét.

Hirdetés

A Tesla a grünheidei üzemben már a megnyitás előtt készített autókat tesztelési céllal. Első körben 250 jármű összeszerelését engedélyezték, majd a számot kétezerre növelték.

A Giga Berlinben július 11. és 22. között szünetel a termelés a kapacitásnövelő átalakítások miatt, az előszéria példányainak értékesítésével azonban a kiszállítások folytatódhatnának.

Musk korábban pénzégetőhöz hasonlította az új texas-i és németországi üzemeket a lassan felfutó termelés miatt. Ezt és a mostani leállást figyelembe véve érthető, hogy a Tesla miért törekedhet a károk minimalizálására az eredetileg nem értékesítésre szánt autók piacra vitelével.

A Teslarati által megosztott dokumentum szerint a Tesla mindössze száz Giga Berlinben készült előszériás Model Y-tól „szabadulhatott meg.” A többi járművet belső használatba kívánták venni. A dokumentumban továbbá az áll, hogy a jó minőségű példányokat különösebb „korlátok” nélkül lehet használni.

Német lapok értelmezése szerint az erősen szerkesztett – tehát sok kitakart szövegrészt tartalmazó – dokumentum egyúttal utalásokat is tartalmaz arra vonatkozóan, hogy ezeket a járműveket vásárlóknak adhatják tovább. Mindazonáltal arra, hogy kiderüljön a Tesla valójában mire készül, még várnunk kell – vélekedik az InsideEVs.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink