Gyártók Élménypickup érkezik a Nissan műhelyéből

Élménypickup érkezik a Nissan műhelyéből

autopro.hu | 2015.08.26 13:07

Élménypickup érkezik a Nissan műhelyéből

Az NP300 Navara gyártója 80 éves tapasztalatát ötvözte korszerű ötletekkel. Vajon lesz-e kereslet a kényelmes, kifinomult terepjáróra?

Hirdetés

Az új modellt a korábbi generációhoz képest teljesen átdolgozták, amely például robusztusabb futóművet kapott. A Nissan személygépjárműveiből - például a Qashqaiból, az X-Trailből és a Juke-ból - ismerős crossoveres tulajdonságok itt is tetten érhetők majd a gyártó ígérete szerint, ezáltal az NP300 Navara új szintre emelheti a pick-upok szegmensében elérhető, személyautós kifinomultságot, stílust, kényelmet.

A japánok a piacon a leghosszabb - öt éves vagy 160 ezer kilométeres - garanciát adnak az autóhoz, ami arra utal, hogy a jármű nyugodt autózást kínál tulajdonosa számára.

Ahhoz, hogy a kényelmi fejlesztések mellett a jármű terepjáró képessége is megmaradjon, a Nissan új, öt tagból álló hátsó felfüggesztést tervezett a duplafülkés változat számára, amely a korábbi laprugós felfüggesztéshez képest 20 kilogrammal könnyebb. A King Cab modellben a korábbi generáció laprugós felfüggesztésének jelentősen átdolgozott változata kap helyet. Az új, tengely feletti laprugók a korábbi, tengely alatti elhelyezésű rugókhoz képest 7 kilogrammal könnyebbek, továbbá 3,1 százalékkal javítják a hátsó kerekek terepszögét, jelentősen csökkentik a menetzajt is.

A Nissan számos fedélzeti technológiát is pakolt az NP300 Navarába. A 360 fokos parkolókamera és az automata vészfékező rendszer egyedinek számítanak a pickupok piacán. A további biztonsági és kényelmi funkciók között megtalálható sebességtartó automatika, hegy- és lejtmenetvezérlés (HDC) és visszagurulás-gátló (HSA), valamint kulcs nélküli ajtónyitás, tolatókamera.

A műszerfal teljes átalakuláson ment keresztül, így növeli az utasteret és az utasok térérzetét is. A NASA által inspirált technológiákat felhasználó deréktámaszos első ülések ergonomikus kialakítása hozzájárul a vezető éberségének fenntartásához.

A további funkciók között megtalálható a kétzónás digitális légkondicionáló, továbbá az utasok kényelmét szolgáló új hátsó szellőztetőrendszer és üléskialakítás is.

Az NP300 Navara új, 2,3 literes dCi motorja a korábbi generáció erőforrásánál akár 24 százalékkal hatékonyabb üzemre képes, a szegmens legtisztább és leggazdaságosabb motorja. A 118 és 140 kW-os teljesítményváltozatban elérhető erőforrás erősebb változata a kategóriában elsőként alkalmaz ikerturbós technológiát, valamint kivételesen alacsony üzemeltetési költségek mellett CO2-kibocsátása is jelentősen alacsonyabb. A motorokhoz hatsebességes manuális vagy hétsebességes automata váltó választható.

Kiemelt Partnereink