Gyártók Elmaradhat a vezetőváltás a Volkswagennél

Elmaradhat a vezetőváltás a Volkswagennél

autopro.hu/V.M. | 2021.12.07 15:21

Elmaradhat a vezetőváltás a Volkswagennél

Fotó: Volkswagen Newsroom

Azt követően, hogy jövője kérdésessé vált, a VW vezérigazgatója, Herbert Diess valószínűleg pozíciójában maradhat, bár hatáskörét meg fogják nyirbálni – derül ki bennfentesek által megosztott információkból.

Hirdetés

A körvonalazódó megállapodással Európa legnagyobb autógyártójánál a végére érhet – vagy legalábbis enyhülhet – a vezérigazgató, Diess és a munkavállalói érdekképviselet közti konfliktus.

A VW felügyelőbizottságának elnöke, Hans Dieter által vezetett elhúzódó tárgyalások során egy olyan megoldást sikerült találni, ami szerint a Volkswagent 2018 óta vezető Diess előreláthatóan mostani pozíciójában maradhat. Ezt az ügyhöz közeli források osztották meg a Reuters-szel.

Kisebb szerepet kap Diess

A közelgő megállapodás magába foglalja Ralf Brandstätter, a VW márka vezérigazgatójának csatlakozását az igazgatótanácshoz, illetve Diess feladatkörének átalakítását úgy, hogy a stratégiai teendőkre fókuszálhasson.

Diess, saját döntése alapján már tavaly is szűkítette felelősségi körét, azzal, hogy a VW márka vezetői székét Brandstätternek adta át.

A 63 éves Diess jövője körüli vita azután kapott lángra, hogy a Volkswagent az elektrifikáció útján irányító vállalatvezető szeptemberben az elektromos átállás folyományaként több tízezer munkahely lehetséges megszűnésére figyelmeztetett.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink