Gyártók Elküldi orosz dolgozóit a Hyundai

Elküldi orosz dolgozóit a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2022.12.20 11:16

Elküldi orosz dolgozóit a Hyundai

Fotó: Hyundai Newsroom

Az ukrajnai háború előtt a dél-koreai Hyundai Oroszország egyik legnagyobb autógyártójának számított. A vállalat márciusban leállította a termelést az országban a fegyveres konfliktus miatt – a dolgozók eddig munka nélkül, de a cég kötelékében voltak, azonban most elkezdte elküldeni őket a gyártó.

Hirdetés

A Hyundai orosz egységének közleményében az áll, hogy a termelés március óta áll, ezért a cég megkezdte a szentpétervári gyár működésének optimalizálását – ez azt jelenti, hogy a dolgozókat sorra elküldik. Arról nem írtak, hogy hány embert küldenek el a mintegy 2600 embert foglalkoztató üzemből, melynek éves kapacitása békeidőben körülbelül 200 ezer autó volt – írja a Reuters.

A dél-koreai sajtó októberben arról számolt be, hogy a Hyundai a lehetőségeit vizsgálja az oroszországi tevékenységeivel kapcsolatban, beleértve a gyártóüzem eladását is.

Mint ismert, a legtöbb nyugati autógyár Oroszországban tétlenül áll a szankciók és az alkatrészellátás hiánya miatt. Egyes autógyártók orosz tulajdonosokhoz adták át üzemeiket, míg a kínai cégek megpróbálják a piaci rést betölteni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink