Gyártók Elkészült az első Pininfarina Battista

Elkészült az első Pininfarina Battista

autopro.hu/D.Á. | 2022.07.14 06:18

Elkészült az első Pininfarina Battista

Fotó: Facebook/automobilipininfarinaofficial

Az Automobili Pininfarina elkezdte gyártani elektromos hiperautóját, a Battistát. A 2,5 millió dolláros modellből mindössze 150 darab készül Olaszországban. Szédületes, 1900 lóerős teljesítményét a Rimac Neverával közös hajtásláncának köszönheti a Battista.

Hirdetés

A Battista az Olaszországban tervezett és gyártott legerősebb autó valaha. 1900 lóerős teljesítményével és 2360 newtonméteres csúcsnyomatékával gyorsabban gyorsul nulláról száz kilométer/órára, mint egy Forma-1-es autó, két másodperc alatt. A négy keréken elosztott négy villanymotort egy 120 kilowattórás akkumulátor látja el árammal, amivel 500 kilométeres WLTP szerinti hatótáv érhető el.

Mind a 150 legyártott autót kézzel készítik a Pininfarina 2300 négyzetméteres olaszországi üzemében, Cambiano városában. A Pininfarina nagy fokú személyre szabhatóságot ígér autóihoz. A részletekre rendkívül ügyel az olasz dizájnstúdió – minden Battistát 10 hétig, 1250 munkaórán át készíti el összesen 10 szakember. A kivételesen ritka modellből egy még exkluzívabb változat, a Battista Anniversario kiadás is készül, amelyből mindössze öt darab lesz a világon. Az 1340 órán keresztül készülő modell fényezését is kézzel viszik fel.

A személyre szabhatóságot olyan komolyan gondolja a Pininfarina, hogy 13,9 trillió féle kombináció lehetséges a külső dizájnt tekintve, és 128 millió a beltérben, ha a különböző anyagokra, színekre, gravírozásokra gondolunk.

Fotó: Facebook/automobilipininfarinaofficial

Páratlan vevői élmény

A Battista-vásárlóknak lehetőségük van meglátogatni az üzemet, ahol a fogadásukra külön lounge-ot alakítottak ki. Az ügyfelek találkozhatnak a gyár dolgozóival, aktívan részt vehetnek az autójuk konfigurálásában, és betekintést nyerhetnek a gyártás folyamatába is. Per Svantesson, a Pininfarina vezérigazgatója elmondta, a Battista egy álom megtestesülése, amely Battista „Pinin” Farina legendás olasz autódizájner munkásságával kezdődött. Farina célja egy gyönyörű, sajátmárkás autó elkészítése volt, és ez a cél most megvalósult Svantensson szerint. A vezérigazgató izgatott, hogy cége belépett a luxusautók piacára, ahol a lenyűgöző dizájn és a fenntartható innováció mentén terveznek dolgozni a jövőben – áll az InsideEVs cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink