Gyártók Elkapkodták az új elektromos Volkswageneket

Elkapkodták az új elektromos Volkswageneket

autopro.hu/B.A. | 2019.09.07 04:50

Elkapkodták az új elektromos Volkswageneket

Az új, teljesen elektromos ID.3-as modellekre leadott előrendelések meghaladták a tervezett 30 ezer darabos gyártási számot, még mielőtt az autót bemutatták volna a jövő héten rendezendő frankfurti autószalonon.

Hirdetés

Az rendelési lehetőség megnyitását követő első órában már több mint 10 ezer megrendelés érkezett – közölte hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. Az új modell 30 ezer euróba kerül majd, és az első járművek átadása 2020 közepén várható.

Két világpremier

Az autopro.hu is megírta korábban, hogy két világpremiert is ünnepel a Volkswagen az idei IAA Nemzetközi Autószalonon, Frankfurtban. A teljesen elektromos ID.3 mellett a márka az „Új Volkswagen” mottó alatt bemutatja a nagyközönségnek az új logót és arculatát. A Bogár és a Golf után az ID.3 teremtheti meg a következő korszakot a márkánál – elektromos, teljesen csatlakoztatott és szén-dioxid semleges. A négy évvel ezelőtt kezdeményezett stratégiai átalakulás segítségével a márka lényegesen fiatalabbá és digitálisabbá válik, azaz modernizálódik.

Összeomlott a weboldal

A Volkswagen még májusban megkezdte az online előjegyzések felvételét internetes felületen az ID.3 elektromos autó első modellszériájára. A regisztrációs oldal több országban már akkor össze is omlott a nagy látogatói aktivitás miatt – számolt be az autopro.hu. A 420 kilométeres hatótávval rendelkező Volkswagen ID.3 elektromos autót 29 európai országban lehetett előjegyezni 1000 euró letétbe helyezésével.

Kiemelt Partnereink