Gyártók Elgurulhatnak a Mercedes-Benz furgonjai

Elgurulhatnak a Mercedes-Benz furgonjai

autopro.hu/V.M. | 2021.08.10 06:18

Elgurulhatnak a Mercedes-Benz furgonjai

Fotó: Daimler Global Media Site

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) annak kiderítésére indított nyomozást, hogy a Mercedes-Benz Sprinter furgonok rögzítőféke váratlanul kiengedhet-e, a jármű elgurulásához vezetve.

Hirdetés

Az összesen tizenegy bejelentés alapján indított vizsgálat 2019-es gyártási évű járműveket érint, az azonban nem ismert, hogy pontosan mennyit. Az NHTSA közlése szerint a bejelentések közül nyolcnál az elgurult furgonok neki is ütköztek valaminek, míg egy esetben a meghibásodás személyi sérüléshez vezetett.

Az egyik elgurult Mercedes egy háznak ütközött Salt Lake City-ben még 2020 szeptemberében. A sérülést okozó jármű a Pennsylvania állambeli Pittsburgh-ben, idén februárban kezdett „önálló pozícióváltásba”, az esetről érkezett bejelentésből azonban nem látott napvilágot további részlet.

Az NHTSA által kiadott közleményből az viszont kiderül, hogy némely bejelentésben említést tettek arról, hogy a műszerfali kijelző szerint a jármű végig parkoló állásban volt.

Az új vizsgálatról beszámoló Detroit News szerint az amerikai szervezet ki fogja deríteni, hogy a hibajelenség milyen gyakorisággal és milyen veszélyt okozva fordul elő. A nyomozás visszahívással is zárulhat.

Kiemelt Partnereink