Gyártók Elfogyott a Škoda Enyaq több verziója is

Elfogyott a Škoda Enyaq több verziója is

autopro.hu/P.B. | 2022.04.25 12:18

Elfogyott a Škoda Enyaq több verziója is

Fotó: ŠKODA Storyboard

Ideiglenes jelleggel kivezeti a német és a brit piacról az Enyaq 60 modellváltozatot a Škoda, miután az ellátási nehézségek miatt nem tud elegendő példányt gyártani az autóból. A háború és az ellátási nehézségek mellett a nagy kereslet okozza a rendelések felfüggesztését. Németországban más változatokat sem lehet kapni, és ami van, arra is rengeteget kell várni.

Hirdetés

A Škoda kivette az Enyaq 60, kisebb akkumulátorral szerelt modellváltozatot a brit és német kínálatából. Az OEM szóvivője az ukrajnai háborúra, a nagy keresletre, valamint az ellátási lánc problémáira hivatkozott a döntés indoklásakor, de hozzátette, átmeneti intézkedésről van szó. A Volkswagen cseh leányvállalata korábban más piacokon is végrehajtott hasonló lépéseket.

Az Enyaq 60 átmeneti kivezetésének konkrét oka az lehet, hogy a Volkswagen márciusban kénytelen volt leállítani a MEB platform gyártását. Azóta a német üzemek újraindultak, de Mladá Boleslavban még mindig állnak a gyártósorok.

A drágább változat marad

A lépést követően jelenleg az Egyesült Királyságban a Škoda az Enyaq iV tisztán elektromos SUV-ból csak nagyobb akkumulátorral szerelt, drágább kivitelt kínálja. Ez azt jelenti, hogy aki mindenképpen új Enyaq-t akar venni a brit szigeten, annak kiviteltől függően 6-12 ezer fonttal (2,5 – 5 millió forint) kell többet fizetnie.

Igaz, a feltorlódó megrendelések miatt, aki most venne Enyaq iV SUV-t, annak 18 hónapot kell várnia autójára. Németországban a Škoda a két kisebb akkumulátoros változatot mellett az összkerekes Enyaq 80-at is kivette a kínálatból – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink