Gyártók Elektromosként él tovább a Fiat Doblo

Elektromosként él tovább a Fiat Doblo

autopro.hu/D.Á. | 2022.06.08 09:19

Elektromosként él tovább a Fiat Doblo

Fotó: Stellantis Media Website

A Stellantis kötelékébe tartozó Fiat bemutatta Doblo modelljének új generációját. Teherautó kivitelben még van belső égésű motor a kínálatban, a személyszállításra alkalmas verziót viszont már csak elektromosként, E-Doblo néven kínálja az olasz gyártó.

Hirdetés

Az E-Dobloban több konszernbeli típushoz hasonlóan egy 100 kilowattos villanymotor és egy 50 kilowattórás akkumulátor található, ezzel 280 kilométeres hatótáv érhető el. Az E-Doblo ugyanúgy 100 kilowattos maximális töltési teljesítményt tud, mint a Stellantison belüli testvérmodellek, a Citroën ë-Berlingo, a Peugeot e-Rifter és e-Partner és az Opel Combo-e Cargo. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő töltőoszlopokon 30 perc alatt tölthető 80 százalékra az akkumulátor, egyenárammal. A váltóáramú töltésről nem nyilatkozott a Fiat. A testvérmodelleket piactól függően egy- vagy háromfázisú fedélzeti töltővel látják el a gyártók.

Fotó: Stellantis Media Website

Praktikus dizájn

A Doblo karosszériája nagyrészt megegyezik a testvérmodellekével, kivéve az első és hátsó dizájnelemeket. A rövid változat tengelytávja 4400 milliméter, a hosszúé 4750. Az utóbbi teherszállításra alkalmas verzióban is érkezik, a hasznos raktér 4,4 köbméter, a leghosszabb szállítható áru pedig 3,4 méteres lehet a Magic Cargo funkciónak köszönhetően. Az E-Doblo terhelhetősége 800 kilogramm, vontatni pedig 750 kilogrammot lehet vele. A személyszállításra alkalmas verziókban mindhárom hátsó ülésen van Isofix gyerekülés-rögzítő lehetőség.

Az új Doblo és E-Doblo a spanyolországi Vigoban készül a Stellantis gyárában — áll az electrive.com írásában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink