Gyártók Elektromosautó-megosztó szolgáltatást indít a Volkswagen

Elektromosautó-megosztó szolgáltatást indít a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.02.24 06:18

Elektromosautó-megosztó szolgáltatást indít a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport 2019-ben indította el a WeShare nevű projektet Berlinben, próbajelleggel. A szolgáltatás egy olyan autómegosztó, amiben csak elektromos autók vesznek részt – ebben az esetben Volkswagen ID.3-asok és e-Golfok.

Hirdetés

Berlinben éppen a koronavírus-járvány kirobbanása előtt indult el a szolgáltatás, aminek következtében hamar a felére esett vissza a WeShare forgalma. Azonban az alkalmazás fejlesztői meglátták a lehetőséget is a válságban: kedvezményeket vezettek be, a kórházi dolgozók számára további extra segítséget nyújtottak. Az emberek végül megkedvelték a WeShare-t, 2020 végére már a válság előtti forgalom duplája volt tapasztalható.

A WeShare-nek jelenleg közel 100 ezer regisztrált felhasználója van Berlinben, a felük ráadásul legalább havonta egyszer használja is a szolgáltatást, tehát visszatérő ügyfelek. Az autókat természetesen folyamatosan takarítják és fertőtlenítik.

A következő állomás: Hamburg

A berlini pilot projekt annyira bevált, hogy február végén Hamburgban is elindul a szolgáltatás 800 ID.3-assal. A fővárosban egyébként 1500 autóval van jelent a WeShare, részben ott is ID.3-asokkal, részben elektromos Golfokkal.

Philipp Reth, a Volkswagen Csoporthoz tartozó cég vezérigazgatója elmondta, hogy a járvány miatt így is csúszással tudnak elindulni Hamburgban, de örülnek neki, hogy egyáltalán van erre lehetőségük. A hosszútávú tervek között további európai fontosabb város meghódítása áll.

Felhasználási feltételek

A WeShare-t olyanok használhatják, akik betöltötték a 21. életévüket, legalább egy éve rendelkeznek jogosítvánnyal – valamint online regisztrálni is kell a használathoz. A teljes procedúra online történik, az autó használatához nem kell kulcs. Hasonlóan a Magyarországon is ismert szolgáltatásokhoz, a WeShare is percdíjas, de léteznek kedvezményeik a hosszabb használatra.

Kiemelt Partnereink