Gyártók Elektromos terepjárót villant a Kia

Elektromos terepjárót villant a Kia

autopro.hu | 2015.02.10 11:44

Elektromos terepjárót villant a Kia

Sok csillogás mellett némi technológiai újdonságot is tartogat a február közepén nyíló Chicago Auto Show. Összeszedtünk pár meglepetésnek szánt modellt a kínálatból.

Hirdetés

Utility, vagyis hasznosság lesz a zászlójára tűzve a február 14-én (a sajtó számára már 12-én) megnyíló újabb amerikai kiállításnak. Hogy ehhez mi köze van például a teljesen elektromos hajtású Kia Trail'ster terepjárónak, nem egészen világos, tekintve, hogy a tanulmányautó aligha fog ebben a formában valaha sorozatgyártásba kerülni. Persze egy terepjáró végül is a maga nemében haszonjármű, a stílusjegyek és a hajtáslánc egyes elemei pedig akár vissza is köszönhetnek egy későbbi modellben, mindenesetre a Trail'ster inkább izgalmas, semmint praktikus jövevényként debütálhat Chicago-ban. A Kia egyébiránt következetes a modell bemutatásával, hiszen 2009-ben már bemutattak egy Soul'ster, 2012-ben pedig egy Track'ster tanulmányt – amelyek közös nevezője, hogy sosem kerültek sorozatgyártásba.

Egyelőre ennyi látható a Kia Track'sterből - az utakon aligha találkozhatunk majd vele

A Ford egészen másként értelmezi a hasznosságot: két rendőrautónak szánt modellt lepleznek le pár napon belül. A Police Interceptor autók közül az egyik a Taurus szedán alapjaira épül, a crossover pedig az Explorer modell közeli rokonának tekinthető.

Ez még 2015-ös Ford Interceptor - mifelénk ritkán látható modell

Kompakt crossover érkezik az Acura égisze alatt: az RDX a Honda CR-V amolyan testvérmodellje, amely a hajtásláncot és a felfüggesztést illetően kap jelentős frissítéseket. Rá is fér a megújulás a modellre, hiszen három éve nyúltak hozzá legutóbb a fejlesztők.

Ha már Honda: a most tavasszal érkező új HR-V modell mellett a Pilot elnevezésű közepes méretű crossover kerül a japán gyártó részéről terítékre. A három üléssorral rendelkező, újratervezett modell a beharangozás szerint kimagasló üzemanyag-hatékonysággal és magasabb szintű biztonsági kiegészítőkkel próbál vásárlókat szerezni magának.

Pár hete mutatkozott be a Ram 1500 pickup Rebel változata - máris jön a márka újabb dobása

Érdekesnek ígérkezik a Fiat Chrysler csoport új haszongépjárművének leleplezése. Leginkább a beszédes titkolózás keltheti fel az érdeklődést az új Ram modell iránt, hiszen azt sem tudni még, teherautóról vagy kisebb haszonjárműről van-e szó. Annyi bizonyos, hogy pár hete Detroitban a Ram 1500 pickup Rebel változatával rukkolt elő a gyártó, így most alighanem más járműtípus lehet a kalapban.

A Toyota egy sor nóvummal jelentkezik Chicago-ban, noha egyik esetben sincs szó világújdonságról. Bemutatják az Avalon szedán felfrissített változatát, a Camry modell főleg esztétikai tuningot és plusz felszereltséget kapott különkiadása is színre lép, a Corolla Special Edition pedig hátsó féktárcsákat, sportos vezetési módot és egyéb ínyencségeket kapott a tervezőktől.

Toyota Corolla Special Editon 2016

A Nissan két ugyancsak sportos Nismo modellt visz az Egyesült Államokba, a Hyundai a Veloster sportkupét és az Elantra GT 2016-os évjáratú változatát prezentálja, a Chevrolet pedig az Equinox kompakt crossover belső felszereltségre kihegyezett újításaival és a Silverado modell Midnight Edition kiadásával várja a látogatókat.

Kiemelt Partnereink